Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Notta ağır davrananlar Taksim'de aceleciydi

- Güncelleme:
Notta ağır davrananlar Taksim'de aceleciydi

Ekonomi Haberleri

Gezi Parkı eylemlerinde Türkiye'nin test edildiğini belirten Nail Olpak, Batı'nın Türkiye'nin kolay lokma olmadığını gördüğünü söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin, kredi notunun artırılmasında yavaş ve cimri davranan Batı'nın, Taksim'den kriz çıkarma hevesinde aceleci davrandığını belirterek, "Türkiye ellerini oğuşturanlara inat, kolay lokma olmadığını, cümle aleme gösterdi" dedi. Olpak, MÜSİAD'ın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği geleneksel iftar programında yaptığı konuşmada, artık Türk milletinin kazanmayı öğrendiğini söyledi. Türkiye'nin nbsp;19 yıl aradan sonra yeniden yatırım yapılabilir ülke haline geldiğini , IMF'ye borcunu ödediğini, nükleer santral, 3. köprü ve 3. havalimanı ile dikkatleri üzerine çektiğini ifade eden Olpak, "Sadece IMF'ye borcumuzu ödemedik. Düyun-u Umumiye'den aldığı borcu ödeyerek 160 yıllık bir dönemi bitirdi. Milletimiz, kazanmayı öğrendi, vazgeçmeye de hiç niyetimiz yok" diye konuştu. Taksim olaylarında, Türkiye'nin finans kurumlarının, piyasaların, kamu maliyesinin, yönetilme biçiminin, yönetenlerin dirayetinin, seçmenin tepkisinin ve Türk insanının farklı görüşlere tahammülünün test edildiğini dile getiren Olpak şunları kaydetti: "Olaylar esnasında bazılarının 'tepetaklak gidecek' diye ellerini oğuşturmasına inat, kolay lokma olmadığını, cümle aleme gösteren bir Türkiye var. Taksim olaylarından Arap Baharı çıkarma beklentisinde olanlara söyleyeceğimiz tek söz, menfaat baharı beklentilerinin beyhude olduğudur. Bunda, barış ve demokrasi atılımlarıyla daha güvenli bir ülke haline gelen Türkiye'nin, büyük payı var." nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...