Kuyumcular 'çeyrek'e pazartesi kavuşacak

- Güncelleme:
Kuyumcular 'çeyrek'e pazartesi kavuşacak

Ekonomi Haberleri

Darphane 2 tonluk altını piyasaya verecek. Böylece değerinden 20-30 lira daha pahalı satılan çeyrek altının fiyatı düşebilecek

Piyasada 135 liraya satılması gerekirken 155 liraya kadar yükselen çeyrek, pazartesi gününden itibaren ucuzlayacak. Para ve altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Darphane'de basılmış ve teslimi beklenen 3 ton altın olduğunu, yetkililerle konuşarak bunun 2 tonunun piyasaya verilmesini önerdiklerini belirterek, "En geç pazartesi günü piyasaya verilecek" dedi. Şu anda 135 lira olması gereken çeyrek altın için 155 lira fiyat istendiğini, bazı kuyumcularda altın kalmadığını hatırlatan Yıldırımtürk, "Altın olması gereken fiyatın yaklaşık 20-30 lira üzerinde satılıyor. Kuyumcuların elinde stok olmasına rağmen Darphane'deki grevin ne kadar süreceğinin belli olmaması ve ramazan sonrası yeniden düğünlerin başlayacak olması sebebiyle satmayan esnaf grubu var. Bu 2 ton altın piyasayı rahatlatacak" dedi. Yıldırımtürk, yakın zamanda Darphane ile Basın-İş Sendikası arasında anlaşma sağlanacağnı dair bilgiler aldıklarını da söyledi. Öte yandan Darphane işçileri de altın fiyatlarındaki yükselişin grevle ilgisi olmadığını belirterek, "Biz yıllık altın üretiminin yüzde 95'ini ilk 6 ayda yapmıştık" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...