48 madde için uzlaşma

48 madde için uzlaşma

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın dört partinin komisyonda üzerinde uzlaşmaya vardığı yeni anayasayla ilgili 48 maddenin TBMM'den geçirilmesi önerisine muhalefet olumlu yaklaştı.

Yeni anayasa için umut verici gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa uzlaşma komisyonunda partilerin üzerinde uzlaşmaya vardığı 48 maddenin TBMM'den geçirilerek yasalaştırılması önerisine CHP, MHP ve BDP olumlu yaklaştı. nbsp;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiler ne kadar çok madde üzerinde uzlaşırsa kendilerinin bundan o kadar memnuniyet duyacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, üzerinde uzlaşma sağlanan 48 maddenin 60-65'e çıkarılmasının mümkün olduğunu nbsp;belirterek, "TBMM Başkanı Çiçek'in ifadesine göre 20-25 madde üzerinde uzlaşma sağlanma ihtimali var. Ama eğer komisyon bize 48 madde yeter veya 65 madde yeter bunları yasalaştıralım derse oy birliğiyle karar verirse bizim buna itirazımız olmaz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın 48 madde önerisine MHP'den de destek geldi. Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, yeni anayasa yapımında 48 maddelik uzlaşmayı önemli bulduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Bunun kanunlaştırılması için biz hazırız. MHP'nin şartı şurtu yok, hodri meydan. Bu teklif sayın Devlet Bahçeli'ye ait. Birlikte varılan sonuçlara herkesin sahip çıkması gerekir. Ama'sı, fakat'ı, ancak'ı yok bu işin..." BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da, 48 maddenin kendileri için yeterli olmadığını ancak partilerin üzerinde uzlaştığı maddelerin de yasalaşması konusunda itiraz etmeyeceklerini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, şunları kaydetti: "Bir şeyi büsbütün elde edememek terk edilmesini gerektirmez. Su bulunmayınca teyemmüm edilir. Olağanüstü çalışarak bu işi yaz aylarında bitirebiliriz. Meclis açıldığı zaman da bu maddeler görüşülür, bir karara bağlanabilir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...