Hindistan, İsrail ile tanksavar anlaşmasını iptal etti

Düzenleyen:
Hindistan, İsrail ile tanksavar anlaşmasını iptal etti

DÜNYA Haberleri

İsrail Savunma Bakanlığı, Hindistan'ın İsrail ile tanksavar füze alımı konusundaki anlaşmayı iptal ettiğini duyurdu. Anlaşmanın Netanyahu’nun ocak ayında Hindistan’a düzenleyeceği resmî ziyaret öncesi iptal edilmesi ise dikkat çekti.

Hindistan'ın İsrail'den tank savar füze almaktan vazgeçti. Reuters haber ajasına göre; konuyla ilgili açıklama İsrail Savunma Bakanlığından geldi. Hindistan İsrail ile yaptığı tanksavar füze anlaşmasını iptal etti. 

Daha önce Hindistan hükûmetinde yapılan açıklamada Hindistan hükûmetinin, İsrail’in Rafael savunma şirketi ile yaptığı 500 milyon dolar değerindeki silah anlaşmasını iptal ettiği belirtilmişti.
 
Anlaşmanın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ocak ayının ortalarında Hindistan’a düzenleyeceği 4 günlük resmî ziyaret öncesi iptal edilmesi dikkat çekti.
 
Rafael savunma şirketi tarafından üretilen füzeler, üretilmekte olan Hindistan'ın ilk uçak gemisinde kullanılacaktı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...