Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

D vitamini ne işe yarar?

Düzenleyen:
D vitamini ne işe yarar?

SAĞLIK Haberleri

D vitamini nedir, D vitamini eksikliği nasıl anlaşılır, D vitamini hangi besinlerde bulunur, D vitamini eksikliği nelere sebep olur? sorularının cevapları bu haberde. D vitamininin en değerli kaynağı güneş ışığı. Ancak güneşten doğru faydalanamıyoruz. Hangi besinlerde D vitamini var, hangi yiyecekler bu vitamin yönünden zengin soruları en çok merak edilenler arasına giriyor. İşte detaylar...

D vitamini nedir, D vitamini eksikliği nasıl anlaşılır, D vitamini hangi besinlerde bulunur, D vitamini eksikliği nelere sebep olur? sorularına bu başlık altında cevap vermeye çalıştık. Türkiye bir güneş ülkesi olmasına rağmen, toplumda önemli oranda kanserden obeziteye, gripten romatizmaya kadar birçok hastalıkla ilişkisi olduğu ispatlanan D vitamini eksikliği görülüyor. Öyle ki, ülkemizde  yapılan “Prevalence and Vitamin D Deficiency and Associated Factors in Turkey” adlı bir araştırmaya göre her 10 kişiden 9’unda D vitamini eksikliği var. Aynı çalışmaya göre kadınlarda D vitamini eksikliği yüzde 93 seviyelerine kadar çıkıyor. Peki D vitamini eksikse ne oluyor? Mutlaka takviye etmek gerekir mi? Eksikliğini nasıl anlayacağız? 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...