Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rus füzelerini İsrail imha etti

- Güncelleme:
Rus füzelerini İsrail imha etti

GÜNDEM Haberleri

ABD'li 3 yetkili Lazkiye şehrinde gerçekleşen patlamaların İsrail'in şafak öncesi bir hava saldırısı olduğunu ifade etti.

ABD'li bazı yetkililer, 5 Temmuz günü Suriye'nin liman kenti Lazkiye'de Esed rejimine ait askeri ambarlarda gerçekleşen bir dizi patlamanın İsrail savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. nbsp;İsrail'e ait uçakların hedefinde Rusya'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Suriye'ye gönderdiği iddia edilen Yakhont adlı gemisavar füzelerin bulunduğu ambar vardı. İddialara göre hava saldırısı İsrail yönetiminin deniz kuvvetlerine tehdit olarak gördüğü gemisavar füzeleri imha etme kararı üzerine gerçekleşti.Haberde ayrıca İsrail ve ABD'li istihbarat birimlerinin Suriye limanlarını Rusya'dan gelecek ek sevkiyatlara karşı yakından izlediği ifade edildi. İsrailli yetkililerden ise iddialar karşısında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Rus yapımı P-800 Yakhont gemisavar füzeleri 6,7 metre uzunluğunda 290 kilometre menzile sahip. 3.5 ton ağırlığındaki füzelerde ayrıca nükleer başlık taşıyabilme özelliği bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...