BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Pirinç obeziteyi önlüyor

Pirinç obeziteyi önlüyor

ABD’de yapılan araştırmada, günlük bir porsiyon tüketilen pirincin obezite ve yüksek tansiyon gibi birçok hastalığa yakalanma riskini azalttığı ortaya çıktı.



ABD’de 25 bin çocuk ve yetişkin üzerinde yapılan araştırmaya göre pirincin, insan sağlığı üzerine birçok olumlu etkisinin bulunduğu ortaya çıktı. Araştırma, pirinç tüketenlerin beslenme düzenlerindeki ilave şeker miktarını 4 çay kaşığı (16 gram) kadar azalttığını ve doymuş katı yağ oranını 7 gram düşürdüğünü de gösteriyor. Araştırma ekibinde bulunan diyetisyen Julie Upton “Bir porsiyon pirinç, daha iyi bir beslenme düzeni oluşturmanın ve hastalık riskini düşürmenin basit ve keyifli bir yoludur. Pirincin kalorisi düşük, besin değeri yüksektir ve tadı harikuladedir. Bakliyat, sebze ve et gibi sağlıklı yemeklerle iyi bir çift olur ve beslenme önerilerine uymayı kolaylaştırır” diye konuştu. Pirinç tüketenlerin genel sağlık profillerini de inceleyen araştırmacılar, 19-50 yaş aralığındaki pirinç yiyen kişilerin obeziteye daha az eğimli olduğunu ve bu kişilerde yüksek tansiyon riskinin yüzde 34, obezite ve geniş bel çevresi ihtimalinin yüzde 27, metabolik sendrom riskinin ise yüzde 21 daha düşük olduğunu tespit etti. ABD ulusal beslenme gözetimi kayıtları, pirinç tüketenlerin diğerlerine kıyasla daha sağlıklı ve kronik hastalık riskinin daha düşük olduğunu gösteriyor. İHA
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT