Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

81 yaşında kanseri yendi

Düzenleyen:
81 yaşında kanseri yendi

SAĞLIK Haberleri

Eşini 3 yıl önce akciğer kanserinden kaybeden, kız kardeşi de meme kanseri olan Necla Demir, 81 yaşında meme kanserini yenerek yeniden hayata tutundu.

2 çocuk annesi Necla Demir, eşiyle birlikte Antalya’da yaşıyordu. Her ikisi de gezmeyi çok sevdikleri için bir karavan satın almışlardı. 25 yıl boyunca karavanla hem Türkiye’yi dolaşıyor hem de burayı ev olarak kullanıyorlardı. Dört yıl evvel eşinin akciğer kanseri olduğunu öğrendiler. Zorlu bir tedavi süreci yaşandı. Demir, 3 yıl önce eşini kaybetti. Bu arada Demir’in kız kardeşinin meme kanseri olduğu anlaşıldı. Necla Hanım, kardeşinin bütün tedavi aşamalarında onun yanında bulundu ve destek oldu. Her şey yolunda gidiyordu. Ta ki, kızı Nedret Tarhan annesinin de meme kanseri olmasından şüphelenene kadar. Necla Demir, yaşının ilerlemiş olduğunu, kanserin 80 yaşında ortaya çıkmayacağını, gençlerin doktora gitmesi gerektiğini söyledi.

Tam bir sene bu şekilde yaşayan Demir, sonunda doktora gitmeyi kabul etti. Yapılan tetkikler sonucunda meme kanseri olduğu saptandı. Bu sefer de tedavi olmayı reddeden Demir ile Memorial Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan kendisi ile görüşme yaptı. Yapılacak ameliyat ve sonraki süreçte uygulanacak tedavi ile hastalığı yeneceğine ikna olan Demir, tedavi olmayı kabul etti.

Meme kanseri her yaşta ortaya çıkabiliyor

Necla Demir’in ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Alihan Gürkan her kanser türü gibi meme kanserinin de her yaşta kendini gösterebileceğini belirterek “Erken teşhis her zaman olduğu gibi yine büyük önem taşıyor. Necla Hanım’ın göğsündeki kitleyi alarak, memenin geri kalanını koruduk. Yaşına rağmen bu kadar sağlıklı ve enerji dolu olması bizim için büyük avantajdı. Tedavi devam edecek” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...