Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'da istikrara önem veriyoruz

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'da istikrara önem veriyoruz

POLİTİKA Haberleri

İran’da hükûmete yönelik başlayan sokak hareketleri bütün canlılığını korurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi telefonla aradı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ruhani arasında gerçekleşen görüşmede, İran’da 28 Aralık’tan bu yana süren gösterilere değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak İran’ın toplumsal huzur ve istikrarının korunmasına önem verdiklerini vurguladı. Olayların bir an önce son bulmasını dilediklerini belirten Erdoğan, İranlı mevkidaşı Ruhani’ye, halkın barışçıl gösteri hakkını kullanırken kanunların çiğnenmemesi gerektiği yönündeki açıklamasını isabetli bulduğunu ifade etti. İran Cumhurbaşkanı Ruhani de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Erdoğan’a gösterilerin birkaç gün içerisinde sona ermesini umduklarını söylediği de öğrenildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...