TSK’dan alıp PKK’lı hainlere dağıtmışlar

Düzenleyen:
TSK’dan alıp PKK’lı hainlere dağıtmışlar

GÜNDEM Haberleri

Jandarmanın 23 Kasım 2016 ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında Lice ilçesinin Yolçatı, Dibek ve Şenlik köyü ile Kulp’un Demirli köyü Keçiveren mezrasında gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde, sığınak ve barınaklarda ele geçirilen dokümanların incelenmesi sonucu PKK’nın finans kaynakları ile ilgili delillere ulaşıldı.

Bu delillerle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 23 Aralık 2016’dan itibaren yürütülen soruşturma kapsamında, “terörizmin finansmanı” bağlamında, insan gücü, silah, mühimmat, yaşam ve giyim malzemelerinin temini ile saldırıları gerçekleştirilebilmesi amacıyla, bazı şahıs ve şirketlerden 9 milyon 124 bin lira, 474 bin 900 dolar ile 50 bin Avro para alınması, kişi ve şirketlerce teröristlere yardımda bulunulmasıyla ilgili elde edilen delillere istinaden çağrılan 53 şüpheliden 13’ü tutuklandı, 5’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında, güvenlik güçlerine ait zırhlı araçların bakım ve onarımını yapan bir şirketin bayiinin de yer aldığı kaydedildi.

Söz konusu şüpheli, “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet etmek” suçlamasıyla 11 Aralık 2017 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...