Tosyalı, 4 bin istihdam sağlayacak

Düzenleyen:
Tosyalı, 4 bin  istihdam  sağlayacak

Ekonomi Haberleri

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, 2020 yılına kadar dünya demir çelik şirketleri arasında ilk 20’de olmayı hedeflediklerini belirterek “Bugün 6 bin kişi olan istihdamımız o tarihe kadar 10 bin kişiyi aşmış olur” dedi.

Tosyalı, Osmaniye’de çelik borudan, filmaşin ve inşaat demirine kadar yüksek katma değerli üretim yaptıkları 5 ayrı tesisin bulunduğunu aktardı. Japon iştirakli Tosyalı Toyo üretim tesislerinin geçen yıl faaliyete başladığını anımsatan Tosyalı, bu yatırımın, Japonların Toyoto’dan sonra Türkiye’deki en büyük yatırımı olduğunu, buradan elde ettikleri ürünlerin, Avrupa’dan Kafkaslar’a, Orta Doğu’dan Kuzey Afrika’ya kadar geniş bir coğrafyanın ihtiyacını karşılayacağını dile getirdi. Fuat Tosyalı, yurt içinde yaptıkları yatırımları son 10 yıldır yurt dışındaki atılımlarla güçlendirdiklerine işaret ederek, Cezayir’de Tosyalı Algerie ile ülkenin en büyük sanayicilerinden biri olduklarını söyledi. Tosyalı, Tosyalı Algerie’nin yakın gelecekte 10 milyar dolarlık bir değere ulaşacağını düşündüklerini belirtti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...