ABD, Kırgızistan'ı terk ediyor

ABD, Kırgızistan'ı terk ediyor

YAŞAM Haberleri

Kırgızistan, 2001'den beri Bişkek Manas Havaalanı'nda faaliyet gösteren ve uzun süredir gündemde olan ABD askeri üssüne tarih biçti

Kırgızistan Dışişleri Bakan yardımcısı Ernes Otorbayev, Bişkek'e gelen son ABD heyetiyle bir kez daha üssün boşaltılması meselesi ve buna bağlı uygulanacak sürecin görüşüldüğünü söyledi. Oturbayev ismi daha sonra 'Transit Sevkiyat Merkezi' olarak değiştirilen ABD askeri üssünün 11 Temmuz 2014'te kapatılacağını belirtti. ABD'nin, Afganistan'da yürütülen operasyonlar kapsamında kullandığı üsle ilgili 22 Haziran 2009'da taraflar arasında varılan anlaşma, 20 Haziran'da Kırgızistan Cokurgu Keneş (Yüksek Meclis) tarafından fesh edilmişti. Kırgızistan hükümeti söz konusu anlaşmanın feshini öngören yasa tasarısı 21 Mayıs'ta meclise gönderilmişti. Meclisten geçen tasarı, daha sonra 27 Haziran'da Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...