Direksiyon başına geçtiğiniz anda aklınızı okuyacak

Düzenleyen:
Direksiyon başına geçtiğiniz anda aklınızı okuyacak

T-Otomobil Haberleri

Teknoloji sonunda bunu da yapıyor, otomobillerde yeni dönem resmen başlıyor. Direksiyon başına geçen tüm sürücüler yakında bakın neyle karşılaşacak?

Geçtiğimiz sene otonom ve elektrikli araçlar açısından inanılmaz gelişmelerle dolu bir yıl oldu. 2018'e girdiğimiz ilk günlerde, Nissan bomba projesini duyurdu.

Nissan'ın brain-to-vehicle ismini verdiği teknoloji ile direksiyon başına geçen sürücülerin düşüncelerini otomobil okuyacak!

Bu teknoloji basitçe beyin aktivitelerinizi kontrol ve analiz ederek, sürüş esnasında yapacağınız hamleyi vücudunuzdan önce beyninizde algılayarak anında reaksiyon gösteriyor.

Nissan'ın detaylıca göstereceği bu yeni teknoloji, direksiyon başındaki reaksiyon zamanlamasını 0.2 ile 0.5 saniye arasında arttırıyor.

Kulağa kısa bir zaman dilimi gibi geliyor olabilir ama ölüme sebep olan bir çok kazanın mili saniyelik zamanlarda yapılan yanlış veya hatalı hamlelerle geldiğini unutmamak gerek.

Kazaları minimuma indirecek olmasının yanı sıra, Nissan bu projeyi, şöförün koltuk konforunu daha kendisi bir şey yapmamışken, otomatik olarak ayarlamak için de kullanmayı düşünüyor.

Otomatik pilot ve yarı-otomatik arasında geçişlerin de bu sayede çok daha güvenli olması sağlanacak.

Volkswagen de boş durmuyor! Otomotiv devi Volkswagen'in yeni konsept otomobilinde artık ön cam yok!

Volkswagen'in yeni bir patent başvurusu bulunuyor ve bu patent, oldukça uzun bir coupe'ye ait. Ancak diğer pek çok konsept aracının aksine bu aracın bir ön camı bulunmuyor.

Ön ve arka camın olması gereken yerler kaporta ile dolarken, yan camlar halen yerlerini koruyor. Bu da, kaportanın nasıl bir malzemeden üretileceği sorusunu akla getiriyor.

VWVortex yazısına göre bu konsept aracı hem bir elektrikli araba hem de bir otonom araba ancak bunun, artık sunulan neredeyse her konsept aracının hem otonom hem de elektrikli olduğu düşünülürse, şaşırtıcı olmadığı kesin.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...