Financial Times'tan çarpıcı Türkiye yorumu

Düzenleyen:
Financial Times'tan çarpıcı Türkiye yorumu

Ekonomi Haberleri

İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesi, Türkiye'de 2016 yılındaki saldırılar ve FETÖ'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından düşüşe geçen turizm sektörünün yeniden canlanacağını belirterek; 2018 senesinin turizmde Türkiye'nin yılı olacağı yorumunda bulundu.

Batılı turistlerin henüz ülkeye yönelmediğini ve Türkiye'nin 2014 yılında 36 milyon turist ağırlayarak rekor kırdığını paylaşan FT, Rus ve Orta Doğuluların bu boşluğu kapattığını vurguladı. Söz konusu haberde; 2016'daki terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimi hatırlatıldıktan sonra şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, 2014 yılında 36 milyon turistle rekor kırmıştı. 2016'da bu sayı, son on yılın en düşük rakamı olan 25 milyona geriledi. Ancak 2017'den son veriler bu rakamın 32 milyona ulaştığını gösteriyor. Darbe girişimi ve terör olaylarının bertaraf olduğu ülkede canlanmanın yaşandığı gözlemleniyor.''

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...