Mersin'de okullar tatil edildi (5 Ocak Cuma Mersin'de okullar tatil mi?)

Düzenleyen:
Mersin'de okullar tatil edildi (5 Ocak Cuma Mersin'de okullar tatil mi?)

YAŞAM Haberleri

Son dakika gelen bilgilere göre Mersin'de okullar tatil edildi. Peki Mersin'de okullar neden tatil? Velilerin merakla beklediği "5 Ocak Cuma Mersin'de okullar tatil mi?" sorusu cevap buldu. Mersin Valiliği, bu geceden itibaren beklenen sağanak yağış nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelde bir günlük idari izinli sayılacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Antalya ve Mersin çevrelerinde kuvvetli sağanak beklendiği de bildirildi.

Mersin Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre yarın okullar tatil edildi. Peki Mersin'de okullar neden tatil?  Velilerin, öğrencilerin merakla beklediği "5 Ocak Cuma Mersin'de okullar tatil mi?" sorusu cevap buldu. Valilik bu geceden itibaren beklenen sağanak yağış nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelde bir günlük idari izinli sayılacak. İşte Mersin okul tatili ile ilgili merak edilenler

MERSİN'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 5 Ocak günü gece saatlerinden itibaren Mersin ve çevresini etkileyecek yoğun sağanak yağış uyarısına istinaden, sağanak yağışın beraberinde getireceği olumsuzluklar ve yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenebilmesi maksadıyla Mersin Merkez Akdeniz, Yenişehir, Mezitli ve Toroslar ilçeleri ile Tarsus, Erdemli ve Silifke ilçelerinde 5 Ocak 2018 Cuma günü özel öğretim kurumları dahil olmak üzere resmi ilk, orta ve lise dengi okullarda 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesine, yine aynı meteorolojik uyarı kapsamında, belirtilen ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personelin bir günlük idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Mersin'de okullar tatil edildi (5 Ocak Cuma Mersin'de okullar tatil mi?)

Meteorolojiden Mersin için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Antalya'nın Kaş, Demre, Finike ve Kumluca çevrelerinde akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli sağanağın, yarın sabah saatlerinde Antalya merkezinde ve Kemer çevrelerinde etkili olacağı belirtildi.

Açıklamada, ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de ifade edildi.

Tarsus'ta tarlaları su bastı

Mersin'in Tarsus ilçesinde gün boyu süren yağışlar nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı. Yağışlar nedeniyle çadırları zarar gören yaklaşık 80 tarım işçisi tahliye edildi.

İlçede sabahtan bu yana devam eden yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar nedeniyle Bahşiş ve Kulak mahallelerindeki bazı tarım arazilerini su bastı, bölgedeki çoğunluğu Suriyeli işçilere ait çadırlar da zarar gördü.

Yağışların devam etmesi nedeniyle çadırları zarar gören 80 işçi itfaiye ve jandarma ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...