Tofaş CEO'su: ‘Otomotiv’de 1 milyon satış artık taban

Tofaş CEO'su: ‘Otomotiv’de  1 milyon satış  artık taban

Ekonomi Haberleri

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu “2017 yılında zorluklara rağmen sektörümüzün istikrarlı bir performans sergilediğini düşünüyorum.

Otomotiv pazarı, sektör öngörülerinin ötesinde, bir önceki yılın rakamlarına paralel olarak, 1 milyon bandına yakın bir seviyede kapanıyor. Pazarın eriştiği bu hacmi Türkiye otomotiv sektörünün potansiyelini ortaya koyması açısından önemli buluyorum” dedi. 2018 beklentileriyle ilgili olarak da Cengiz Eroldu, şunları söyledi: 2018’de pazarda bir miktar gerileme yaşanabilir ancak pazarın artık 950 bin-1 milyon bandına oturduğuna ve yeni yılda da aşağı yukarı bu seviyeleri koruyacağına inanıyorum. Üretim ve ihracatta 2017 yılı sonuçlarına paralel bir performans gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Otomotiv sanayii, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürecektir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...