32 ülkeden 108 suçluyu getirdik

32 ülkeden 108  suçluyu getirdik

GÜNDEM Haberleri

Türk polisi, yabancı muhataplarıyla yürüttüğü koordineli çalışmalar sonucunda 2017’de 32 ülkeden 108 suçlunun Türkiye’ye iadesini sağladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Dairesi Başkanlığının uluslararası seviyede aranan suçluların Türkiye’ye getirilmesi için yürüttüğü mücadele sonucunda 2015’te 91, 2016’da 81 kişi Türkiye’ye iade edildi. Türkiye’ye geçen yıl ise 32 ülkeden 108 suçlunun iade transferinin gerçekleştirildiği kayıtlara geçti. Türkiye’ye 17 suçluyu iade eden Almanya 32 ülke arasında ilk sırada yer aldı. Almanya’yı 13 kişiyle Gürcistan, 11 kişiyle Azerbaycan, 10 kişiyle KKTC ve dörder kişiyle Bulgaristan, Romanya, Suudi Arabistan ve Ukrayna takip etti. Türkiye’ye iade edilen şüpheliler arasından 11’i FETÖ/PDY üyeliği suçlarından aranan kişiler oldu.

21 ŞÜPHELİYİ İADE ETTİK
Türkiye’den de 21 şüpheli ülkelerine iade edildi. Türkiye’nin en çok suçluyu iade ettiği ülkelerin başında ise üçer kişiyle Azerbaycan ve İspanya yer aldı. Bunları ikişer kişiyle Tacikistan, İngiltere, İsveç, birer kişiyle de Bulgaristan, Kazakistan, Fransa, Fas, Makedonya, Paraguay, Avusturya, Almanya ve Sırbistan izledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...