Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başpehlivanın hedefi olimpiyat şampiyonluğu

/ Kaynak: AA
Başpehlivanın hedefi olimpiyat şampiyonluğu

SPOR Haberleri  / AA

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Antalyalı güreşçi Ali Gürbüz'ün yeni hedefi olimpiyatlarda altın madalya kazanmak.

Ali Gürbüz, Elmalı ilçesi Gürbüz Sokak'taki evinde, Kırkpınar'da 2 sene başpehlivan olduktan sonra bu yılki güreşlerinkendisi için çok daha fazla önem taşıdığını söyledi.Kırkpınar çayırına, 1988 yılında başpehlivan olduktan sonra hayatınıkaybeden babası Recep Gürbüz için çıktığını vurgulayan Gürbüz, 25 yıl sonrababasının yarım bıraktığı işi tamamladığını kaydetti. Antalya'da altın kemeriebedi olarak getirdiğini dile getiren Gürbüz, kemerin yağlı güreşin lokomotifşehri Antalya'ya çok yakıştığını belirtti.Gürbüz, gittiği her ilçe ve köyde kendisini krallar gibi karşılayanAntalyalıların sevgisine layık olmak için çaba gösterdiğini ifade ederek, "10yaşından bu yana güreş yapıyorum. O yaşlarda altın kemeri ebedi olarak Antalya'yagetirmeyi aklıma koymuştum" dedi.Başarısının sırrını "fedakarlık, hırs ve çok çalışma" olarak açıklayanGürbüz, mümkün olduğu kadar kendisini iyi baktığını ve geliştirmeye çalıştığınıvurguladı. nbsp;

"En az 7-8 sene daha başpehlivanlığın en büyük adaylarındanım" nbsp;
nbsp;Gürbüz, 20 yaşından bu yana başpehlivanlıkta güreştiğini anlatarak,"Allah bana 25 yaşında altın kemerin ebedi sahibi olmayı nasip etti. Vücudumungittiği kadar güreşmek istiyorum. Yağlı güreşte insan 32-33 yaşına kadar zirvedeoluyor. En az 7-8 sene daha başpehlivanlığın en büyük adaylarından birisiyim"diye konuştu.Ali Gürbüz, bir önceki olimpiyatlara hazırlanmasına rağmen sakatlığınedeniyle Türkiye Şampiyonası'na, dolayısıyla olimpiyatlara katılamadığını ifadeederek, şöyle dedi:"Sakatlığım nedeniyle yağlı güreşlere ağırlık verdim. Şimdi ilkhayalimi gerçekleştirdim. Artık minderde Türkiye'yi temsil edip olimpiyatşampiyonu olmak istiyorum. Minderde Türkiye şampiyonluklarım var ancak önemliolan dünya ve olimpiyat şampiyonlugunu kazanmak. Hayırlısıysa inşallah olur." nbsp;

nbsp;"Ahmet Taşçı ustamızla güreşmek isterim" nbsp;


nbsp;Ahmet Taşçı'nın çayırlara geri döneceğine ilişkin haberleri dedeğerlerindiren Gürbüz, şunları kaydetti:"Ahmet Taşçı, Cumhuriyet tarihinin en büyük güreşçisi. Birçok rekorkırdı. 56 yaşına kadar güreşme rekorunu kırmak istiyor. İnşallah Ahmet Taşçıustamızla güreşmek isterim. Başa çıktığım ilk yıl güreşim olmuştu. Dedemlegüreşmiş, babamla güreşmiş, benimle de güreşti. Sahaya çıkarsa yeniden güreşmekisterim."Ali Gürbüz'ün annesi Hatice Gürbüz ise oğlunun bu yıl sakatlıklaryaşamasına rağmen altın kemer isteğiyle çalışmayı hiç bırakmadığını anlattı. AnneGürbüz, oğlunun altın kemeri babasının mezar taşına koyduğunda dünyalarınkendisinin olduğunu dile getirerek, bu onuru yaşattığı için oğluna teşekkür etti.



SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...