Suriyeli çocuklar, Taksim'de dileniyor

Suriyeli çocuklar, Taksim'de dileniyor

GÜNDEM Haberleri

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin çocukları, Taksim'de dilencilik yapıyor.

Zabıta ekiplerinin kontrolü sırasında fark edilen Suriyeli çocuklar, toplanarak karakola götürülüyor ve ailelerine teslim ediliyor. nbsp;
Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin çocuklarının Taksim'de dilencilik yapmaları dikkat çekti. İstiklal Caddesi'nde dilendirilen Suriyeli çocuklar, Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından toplandı. Dilendiği için yakalanan 5 Suriyeli çocuk, zabıta ekip aracına bindirilerek İplikçi Zabıta Karakolu'na götürüldü. Kardeş oldukları öğrenilen çocukların, yapılacak kimlik tespiti sonrası ailelerine teslim edileceği öğrenildi.Belediye yetkilileri, günde en az 15 çocuk yakaladıklarını ve kimlikleri olmadığı için bir yaptırımda bulunamadıklarını, çocukları serbest bıraktıktan sonra tekrar caddeye geldiklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...