Esad rejiminin İdlib'de ateşkes ihlali sürüyor

Düzenleyen:
Esad rejiminin İdlib'de ateşkes ihlali sürüyor

DÜNYA Haberleri

Suriye'de Beşşar Esad rejiminin, İdlib gerginliği azaltma bölgesine düzenlediği hava saldırılarında 3 sivil hayatını kaybetti.

Suriye'de Beşşar Esad rejiminin, İdlib gerginliği azaltma bölgesine düzenlediği hava saldırılarında 3 sivil hayatını kaybetti.Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre rejim, muhalif askeri grupların kontrolündeki İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Cercenes, Tel Minnes ve Ebu Mekkei, Sarmaan, Masaran ve Gadfe bölgelerine hava saldırısı düzenledi.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Beşşar Esad rejimine bağlı savaş uçakları ve helikopterlerin düzenlediği hava saldırılarında 3 sivil hayatını kaybetti 5 sivil yaralandı." dedi.Arama ve kurtarma çalışmalarının sonra erdiği, yaralanan sivillerin çevre hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.İdlib gerginliği azaltma bölgesine son 3 haftada yoğunlaşan hava saldırılarında 70'in üzerinde sivil öldü, 185'in üzerinde sivil yaralandı.Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırındaki İdlib ili, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...