Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Anne sütü hastalıklardan koruyor

Anne sütü hastalıklardan koruyor

GÜNDEM Haberleri

Dr. Rahşan Erkan, anne sütünün hastalıklardan koruduğunu belirterek, anne sütü ile beslenmenin daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Kula Sağlık Grup Başkanı Dr. Rahşan Erkan, anne sütü ile beslenmenin bebek için birçok yararı olduğunu ifade ederek, "Anne sütü, bebekte hastalığa yol açabilecek mikropları içermez. Bebeği zatürree, bronşit, orta kulak iltihabı, ishal, idrar yolu enfeksiyonları ve menenjit gibi enfeksiyon hastalıklarından korur. Bebeğin bağışıklık sistemini geliştirir, aşıların etkenliğini artırır. Her zaman taze ve içilmeye hazırdır. Mamalarda olduğu gibi hazırlama, koruma, taşıma meselesi yoktur. Bebeğe her yerde kolaylıkla verilebilir. Her zaman uygun sıcaklık olan beden ısısındadır. İçerdiği enzimler sindirimi kolaylaştırır, karın ağrısı, gaz sancısı ve kabızlık az sıklıkta görülür. Anne sütü emen bebeklerin daha sağlıklı ve zeki oldukları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Anne sütü ile beslenen çocuklarda aşırı şişmanlık, şeker hastalığı, damar sertliği, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, bronşit, astım, alerji, psikolojik rahatsızlar daha az görülmektedir" diye konuştu.

"İKİ YAŞINA KADAR EMZİRMEYE DEVAM EDİLMELİ"

Bebeğin ilk altı ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Erkan, doktora danışmadan bu süre içinde vitamin dışında su dahil ek hiçbir gıda verilmemesi gerektiğini kaydetti. Bebeğin altı aylık olmasından sonra ek besinlere başlanabileceğini hatırlatan Erkan, iki yaşına kadar emzirmeye devam edilmesini önerdiklerini belirtti.Bebek emzirilirken anne tarafından dikkat edilecek hususlara da değinen Dr. Rahşan Erkan, "Bebek belirli zaman aralıklarıyla değil, istedikçe ve istediği süre emzirilmelidir. Emzirme sırasında en fazla uyarıyı emzirilen meme aldığından her emzirmede bir meme emzirilerek tamamen boşaltılmalıdır. Emzirmenin sonuna doğru gelen süt daha yağlı olduğundan bebekte daha iyi doygunluk hissi olur. Bir meme boşalmadan diğer memenin emzirilmemesi, hem iki memenin de tam olarak boşalmamasına ve buna bağlı olarak süt yapımının azalmasına, hem de daha sulu süt alan bebeğin doymamasına neden olur. Bebeklerin emme sırasında yuttukları hava mutlaka çıkarılmalıdır. Aksi takdirde midede biriken bu hava kusmaya veya karın ağrısına neden olabilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...