'Torba Kanun' emekli korucuları memnun etti

/ Kaynak: AA
'Torba Kanun' emekli korucuları memnun etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başkan Orhan Kandemir, 'Torba Kanun' ile emekli korucuların maaşında yapılan yüzde 70'lik artıştan menuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit AileleriFederasyonu Başkanı Orhan Kandemir,Torba Kanun ile emekli korucuların maaşındayapılan yüzde 70'lik artıştan menuniyet duyduklarını söyledi.Kandemir, emekli korucuların maaşını artıran düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde görevinin başında olan korucusayısının 46 bin 170 olduğunu, emekli ve gönüllülerle bu sayının 100 binigeçtiğini bildirdi.Emekli korucuların maaşlarıyla ilgili geçen hafta İçişleri BakanıMuammer Güler ve bazı yetkililerle görüştüklerini anlatan Kandemir, "Bakanımızbize emekli korucularımızın maaşlarında yüzde 70'e yakın bir artış yapacaklarınısöyledi. Sayın Bakanımız sözünü tuttu. Bakanımız, 'görevi başında olankorucularımız için de ekim ayına kadar bekleyeceğiz' dedi. Bu konuda da bir sözaldık kendilerinden. Başta Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese tümkorucular adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.Kandemir, "Emekli korucularımızın aldığı maaş açlık sınırınınaltındaydı: 370 ile 400 lira arasında maaş alıyorlardı. nbsp;


Korucularımızsıkıntıdaydı. Emekli olan korucularımızın maaşında yüzde 70'lik bir artış çokgüzel bir şey. Düzenleme iyi ve olumlu bir adım" diye konuştu.Geçici korucularının çözüm sürecini desteklediğini, terör sonlanmadankoruculuk sisteminin bitmeyeceğini vurgulayan Kandemir, görevdeki geçiçikorucuların özlük haklarının da iyileştirilmesini beklediklerini kaydetti.


nbsp;-"En yüksek aylık 883,10 lira oldu" nbsp;


nbsp;Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu GenelKoordinatörü Ata Altın da Torba Kanun'la, yapılan düzenlemeyle, yaş haddinedeniyle görevlerinden ayrılan korucuların maaşıyla görevdeki korucularınmaaşının neredeyse aynı seviyeye çekildiğini vurguladı."Düzenleme, 55 yaşını dolduran ve görevlerinden ayrılan tüm korucularıtatmin etti" diyen Altın, ilişiği kesilen köy korucularının en düşük aylıklarının383,96 liradan 652,72 liraya; en yüksek aylık miktarının da 614,33 liradan 883,10liraya yükseltildiğini belirtti.20 yıl koruculuk yaptıktan sonra 8 yıl önce emekli olan Şeyhmus Baş(72) düşük olan maaşlarının artırılmasından menun olduğunu ifade ederek, "Bugörevi hizmet için yaptık. Şu an emekliyiz ve 400 lira alıyoruz ancak bu maaşbize yetmiyor. Maaşımızı söylemeye utanıyoruz. Bu maaşla kimse geçinemez.Maaşımız şu anda 800 lira olmuş. Allah devletimizden razı olsun. Allah'ın izniyleher zaman onlara dua edeceğiz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin"dedi.Emekli korucu Osman Baş (71), 19 yıl 2 aylık görevini para için değilvatanı ve vatandaşı korumak için yaptığını vurguladı. "Düzenlemeyle maaşlarımızıutanmadan herkese söyleyebileceğiz. Sakat olan bir kişinin tedavi ile sağlığınakavuşması kadar mutluluk duyduk. Allah bu mücadeleyi veren herkesten razı olsun.Kararı memnuniyetle karşılıyor, herkese teşekkür ediyorum. Şu ana kadar daşükrediyorduk, şimdi de şükrediyoruz" diye konuştu.Mardin'e bağlı Sultan Köy'de koruculuk yapan Ekrem Dikmen dedüzenlemenin, özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda kendileriniumutlandırdığını söyledi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...