Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mustafa Denizli FIFA'ya konuştu

/ Kaynak: İHA
Mustafa Denizli FIFA'ya konuştu

SPOR Haberleri  / İHA

FIFA'nın resmi internet sitesine konuşan Mustafa Denizli, U20 Dünya Kupası, Türk futbolu ve kendi futbol görüşleri hakkında açıklamalarda bulundu.

FIFA'nın resmi internet sitesine konuşan Mustafa Denizli, U20 Dünya Kupası, Türk futbolu ve kendi futbol görüşleri hakkında açıklamalarda bulundu. nbsp;Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı FIFA U20 Dünya Kupası'nda Milli Takım'ın kazandığı tecrübenin gelecekte yine ülke lehine katkı sağlayacağını ifade eden Mustafa Denizli, "Türkiye 1967'de Avrupa Gençler Şampiyonası'na ev sahipliği yaptığında, kadronun bir parçası olduğumu hatırlıyorum. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu turnuva çok daha iyi organize edildi. Geleceğin yıldızlarına dünya sahnesinde yeteneklerini göstermeleri için bir vitrin şansı verildi" dedi. Gerçek bir takım olarak oynayamadıkları için Türkiye'nin turnuvada başarısız olduğunu belirten Denizli, "Geçmişte Türkiye böyle turnuvalarda iyi işler yaptı ama bu kez bir takım olarak oynayamadık. Bu bizim performansımızı engelledi ve Fransa ile çok erken eşleştiğimiz için biraz şanssızdık" diye konuştu. Futbolun kendisi için aşk, mücadele, tutku, amaç, kazanma arzusu ve paylaşma anlamlarına geldiğini anlatan tecrübeli teknik adam, "Futbol bizi içine alır. Futbol hakkında hepimizin ters düşen bazı görüşleri var. Farklı insanlar tiyatroda aynı gösteriyi görürler. Futbolun geniş bir etki alanı var. Dünyanın her yerinden ve her yaştan insanlar oyundaki görüşlerini paylaşabilirler. Kızım sadece 4 yaşındayken bana neden kadrodaki oyuncuların ayrılmasını istediğimi sormuştu. Futbol insanları bir araya getirir" açıklamasını yaptı.
"KONUŞMA TARZINA, YAKLAŞIMINA ÖZEN GÖSTERMELİSİN"
Hayatta tecrübe haricinde her şeyin satın alınabileceğinin altını çizen Mustafa Denizli, "Teknik direktörler geçmişteki tecrübelerini ve bildiklerini bu genç oyunculara aktarmalı. Konuşma tarzına, yaklaşımına özen göstermelisin. Bunun yanında 7 yıllık bir futbolcuyla 17 yıllık bir futbolcunun zeka seviyesi tecrübe bakımından ters orantı verebilir" şeklinde konuştu.

"BU TURNUVADAN HER DURUMDA KEYİF ALMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Futbolun sadece kazanmak ya da kaybetmekle ilgili olmadığını aktaran Denizli, "İngiltere ve Almanya bu felsefeye en çok uyan ülkeler. Taraftarlar şehirlerinin kulüplerini dünyanın her yerinde destekliyorlar. Biz burada Türkiye'de 40 yılda bir olan bir şey olarak bu turnuvadan her durumda keyif almaya ihtiyacımız var" diyerek sözlerini noktaladı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...