İki yıllık üniversite mezunları kısa dönem askerlik yapacak mı?

Düzenleyen:
İki yıllık üniversite mezunları kısa dönem askerlik yapacak mı?

GÜNDEM Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, meslek yüksekokulu (MYO) mezunlarının kısa dönem askerlik yapabilmesine ilişkin, "Konu sanayicilerle yapılan toplantıda gündeme gelmiştir. Hükümetin gündeminde olan bir konu değildir" açıklamasında bulundu. Millî Savunma Bakanı Canikli ise bu gündemde böyle bir çalışma olmadığını bildirdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bir gazeteye verdiği röportajında meslek yüksekokulu (MYO) mezunlarına askerliğin kısalacağı şeklinde bir değerlendirme yaptı. Röportaj sırasında gazetecinin, “Meslek yüksekokulunu bitirene de askerlik süresinde bir indirim sağlansa, bu konuda çok yazdık" şeklindeki sorusunu Özlü, "Bu konuşulan bir konu. Sivas’ta Milli Eğitim Bakanımızın da olduğu sanayicilerle yaptığımız bir toplantıda bu konu konuşuldu. Milli Eğitim Bakanımız da not aldı. Bu konu gündemde, bilmediğimiz bir konu değil" şeklinde yanıtlamıştı.

​Özlü'nün bu ifadesi meslek yüksekokulu mezunlarına kısa dönem askerlik konusunun hükümetin gündeminde olduğu şeklinde değerlendirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Konu sanayicilerle yapılan toplantıda gündeme gelmiştir. Hükümetin gündeminde olan bir konu değildir" denildi.

CANİKLİ YALANLADI

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, üniversitelerin 2 yıllık meslek yüksekokulu programlarından mezun olan gençlere yönelik kısa dönem askerlik düzenlemesinin gündemde olmadığını bildirdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...