TSK Suriye sınırında 200 kaçakçının peşine düştü, 1 ölü

TSK Suriye sınırında 200 kaçakçının peşine düştü, 1 ölü

GÜNDEM Haberleri

Suriye sınırından Türkiye'ye geçmek isteyen 200 kadar kaçakçı güvenlik güçlerince fark edilirken, 1'i öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Karkamış İlçesi'ndeki Türkiye-Suriye sınırında, 1'nci Hudut Alay Komutanlığı Türkyurdu Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmek isteyen ellerinde koliler ve 300 kadar küçükbaş hayvan sürüsü ile dün saat 20.10 sıralarında geçmek isteyen 200 kişilik kaçakçı grup, sınırdaki askerler tarafından tespit edildi. Bunun üzerine kaçakçı gruba 'Dur' ihtarında bulunuldu. Grupta bulunanlar mayınlı sahada tel engellerini aşarak ilerlemeye devam edince, sınırda görevli askerler havaya uyarı ateşi açtı. Ateşle ikaza da uymayan kaçakçı grup, Türkiye'de bulunan Kıvırcık Köyü yönüne doğru ilerlemeyi sürdürdü. Bu gruba müdahale eden bir asker, kaçakçılardan birini yakalayarak elindeki koli ile beraber yere düşürdü. Yere düşen Suriye vatandaşı İlyas Cesim, sınırda görevli askerin silahına sarılarak almaya çalıştı. Genelkurmay Başkanlığı bunun üzerine askeri personelin, bu kişinin yönüne yere doğru 1 el ateş ettiğini, yerden seken merminin İlyas Cesim'in, sol omuzundan yaralanmasına neden olduğunu bildirdi. Bu sırada kaçakçı grubun sınırdaki askerlere Kalaşnikof piyade tüfekleri ile ateş açtığı herhangi bir zayiat verilmediği belirtildi.
Yaralı Suriyeli kaçakçının sivil bir araçla Karkamış İlçe Sağlık Ocağı'na, daha sonra ambulans ile Nizip Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındığı ancak, saat 21.30'da kurtarılamadığı ifade edildi.
İKİNCİ OLAY
Türkiye-Suriye sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ndeki 1'nci Hudut Alay Komutanlığı'nın sorumluluğundaki İsmail Direk Hudut Karakolu bölgesinde ise Sınırı geçen 30 Suriyeli devreyi aracını taşladı. Tren yolunun Suriye tarafında park eden bir araçtan inen Suriyelilerin kaçakçılık amacıyla mayınlı alanı geçtiği ve kendilerini bir minibüsle 16 kişinin beklediği tespit edilince müdahalede bulunuldu.
Devriye aracını taşlayan kaçakçıların Kalaşnikof silahla ateş açması üzerine askerler de havaya ateş açarak karşılık verdi. Ölen ve yaralanan kimsenin olmadığı olayla ilgili Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:
"İsmail Direk Hudut Karakolu'ndan bir Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ve bir Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) aracı ile olay bölgesine intikali esnasında, durumu fark eden Türkiye tarafındaki şahıslar devriye araçlarını taşlamışlardır.
Ayrıca, Türkiye- Suriye siyasi sınır hattını oluşturan demiryolunun güneyinden 30 kişilik grup içerisinden Kalaşnikof silahı ile havaya doğru ateş açılmış, TTZA ve GZPT'de bulunan Devriye Timi de ateşe uyarı amaçlı havaya ateş ederek karşılık vermiştir.
Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...