BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Bağırsak kanserine çare ‘köri’ baharatı

Bağırsak kanserine çare ‘köri’ baharatı

Ülkemizde de yemeklerde sıkça kullanılan “köri” baharatında bulunan bir kimyasal maddenin, bağırsak kanseri tümörlerini yok etme özelliği insanlarda denenecek.



Ülkemizde de yemeklerde sıkça kullanılan “köri” baharatında bulunan bir kimyasal maddenin, bağırsak kanseri tümörlerini yok etme özelliği insanlarda denenecek. İngiltere’deki iki hastanede kanser hastalarına kemoterapi ilaçlarının yanı sıra köri yapımında kullanılan zerdaçalın etken maddesi “kurkumin” de verilecek. Kurkuminin laboratuvar ortamında büyütülen kanser hücrelerini öldürdüğünü belirleyen araştırmacılar, çalışmaya katılan 40 kanser hastasının kemoterapiye başlamadan önce 7 gün boyunca kurkumin hapları alacağını söyledi.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT