Müfettiş sınavı iptal edildi

Müfettiş sınavı iptal edildi

GÜNDEM Haberleri

Maliye'ye alınacak 1500 müfettiş yardımcısı için bugün yapılacak olan sınav teknik yanlışlık yüzünden iptal edildi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Kayıtdışıyla Mücadele kapsamında açıkladığı ve toplamda 1500 Maliye Müfettiş Yardımcısı alınmasına dönük sınavda da hata çıktı. Maliye Vergi Denetim Kurulu'nun hatası, sınavı iptal ettirdi. Bugün yapılacak olan sınava aylardır hazırlanan adaylar, dün sınavın iptal edildiğini öğrenince şok yaşadı. Yeni bir sınav tarihi belirlenirken bu arada alınacak eleman sayısının ise 1500'den 2 bine çıkarıldığı duyuruldu. Skandal başvuru koşullarıyla başladı. Vergi Denetim Kurulu sınava başvuru koşullarında, adayların 2011 yılı KPSS sınav sonuçlarını kabul etmeyerek, sadece 2012 KPSS sınav sonuçlarını kabul edeceğini ilan etti. Ancak yasaya göre KPSS sonuçları 2 yıl geçerli. Kurumların da bu yasaya uyması gerekiyor. Bu yasa ihlalini gerekçe göstererek yapılan başvuru üzerine Danıştay 12. Dairesi de, sınavın yürürlüğünü durdurdu.
Maliye Bakanlığı vergi Denetim Kurulu gelişmeyi adaylara, "13 Temmuz 2013 Cumartesi günü yapılması kararlaştırılan Vergi Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı, Danıştay 12. Dairesi'nin '2013 yılında yapılacak olan KPSS sınavının sonuçları açıklanıncaya kadar 2011 ve 2012 KPSS puanının kullanılabileceği' gerekçesiyle vermiş olduğu 2013/6336 Esas numaralı Yürürlüğünün Durdurulması Kararından dolayı yapılamayacaktır" şeklinde duyurdu.
Yeni bir sınav duyurusu hazırlayan Kurul, bu burada KPSS puanının yılı bölümünü de "9/10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavı" olarak düzeltti. Yeni bir aksilik çıkmaması halinde sınav 17 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak
KPSS sonuçları 2 yıl geçerli
Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Haziran ayında müfettiş yardımcısı almak üzere sınav açtı. Ancak sınav ilanını gören adaylar, Maliye'nin sadece 2012 KPSS sınav puanını kabul ettiğini, 2011 yılı sınav sonucunu kabul etmediğini öğrendiklerinde büyük şaşkınlık yaşadı. Mevzuata göre KPSS sonuçları 2 yıl geçerli. Böylece kamu kurumlarına girmek isteyen adayar aldıkları KPSS puanıyla 2 yıl boyunca başvurada bulunabiliyorlar. Böylece her yıl sınava girmeleri gerekmiyor. Ancak Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu, mevzuattaki bu zorunluluğa uymadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...