İhalede yalan makinesi, 3 bürokrattan 2'si kovuldu

- Güncelleme:
İhalede yalan makinesi, 3 bürokrattan 2'si kovuldu

GÜNDEM Haberleri

Belediye, ihaleden sorumlu bürokratları yalan makinesinden geçirdi. Her 3 bürokrattan 2'si işten çıkarıldı.

Rusya, ihale yolsuzluğuyla mücadelede bir ilke imza attı. Moskova'da belediye başkanlığını vekaleten yürüten Sergey Sobyanin, ihaleden sorumlu yerel bürokratları yalan makinesiyle test etti. Uygulamanın bitiminde çarpıcı sonuçlara ulaşan Sobyanin, Rus RBC ajansına verdiği bilgide teste giren her üç bürokrattan ikisinin işine son verildiğini belirtti. Vekil Başkan Sobyanin, yalan makinesi kontrollerinin kamu alımlarının şeffaf ve etkinliği açısından etkili bir yöntem olduğunu ifade etti. Sobyanin, "Çıkarılan bürokratların yerine yenileri atandı. İhalelerde yolsuzluğun önlenmesi için bu uygulamaya devam edilecek" diye konuştu. Moskova'da belediyenin yaptığı kamu alımlarının yıllık hacmi 600 milyar rubleyi buluyor. Yalan makinesi kontrolleri lüzumsuz harcamalara gidildiği ve gerçekçi fiyatlarla hizmet satın alınmadığını da ortaya çıkardı.
YÜZDE 20 TASARRUF
nbsp;Bürokratların yanıtları doğrultusunda yeni önlemler getiren belediye yönetimi, bu sayede satın alınan mal ve hizmetlerin fiyatlarını yüzde 20 aşağıya çekmeyi başardı. Yolsuzlukların kentin gelişimini engellemesine izin verilmeyeceğinin altını çizen Sobyanin, Moskova'daki idari birimlerin yönetimine de değindi. Vekil başkan, aynı koltukta 7 yıldan fazla oturulmasına yasak getirildiğini aktardı.
NABIZ VE KAN BASINCI DEĞİŞİYOR
Yalan makineleri bilimsel verilerle hareket ediyor. Makineye bağlanan kişinin nefes alış hızı, nabzı, kan basıncı ve terleme miktarı gibi veriler sorgulamanın sonuçlarını ortaya çıkarıyor. Kişilere önce hayatındaki normal konularla ilgili sorular sorularak, normal değerler belirleniyor. Ardından da sorgulanan konuyla ilgili sorulara gelen yanıtlar sırasındaki vücut tepkileri ölçülerek test tamamlanıyor. Ancak ajanlar gibi profesyoneller, bu makineleri atlatabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...