CHP 'o tweet' için Başbakan Erdoğan'dan özür diledi

CHP 'o tweet' için Başbakan Erdoğan'dan özür diledi

GÜNDEM Haberleri

CHP, CHP'li milletvekili Yıldıray Sapan'ın Başbakan Erdoğan'ın kızına yönelik mesajı nedeniyle, Başbakan Erdoğan'dan özür diledi.

CHP milletvekili Yıldıray Sapan'ın Başbakan Erdoğan'ın kızına yönelik mesajı nedeniyle CHP Başbakan Erdoğan'dan özür diledi. Meclis AK Partili Zeyid Aslan'ın kadın gazetecilere yönelik sözlerini tartışırken, ikinci bir vaka sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaşandı. CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, "Biri çıkıp Sümeyye'nin k….na palayla vursa ne olurdu acaba?" diye tweet attı. nbsp;Sapan yoğun tepkiler üzerine yazdığı metni silmek zorunda kaldı.
TWITTER'DAN DAVET
Konu, Meclis Genel Kurulunun da gündemine oturdu. Bazı milletvekillerinin Twitter'dan "TBMM de CHP Antalya mv Yıldıray SAPAN 'ı bekliyoruz." mesajı yazmaları dikkat çekti.
GAYRİ AHLAKİ
Genel Kurul görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Tülay Kaynarca, Sapan'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da çok çirkin ifadeleri yer aldığını belirterek, "Gayriahlaki, terbiye dışı tutumunu şiddetle kınıyorum." dedi.
CHP'LİLER TEBRİK ETSİN
AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, Sapan'ın çirkin ifadelerle başbakanın kızını işaret ettiğini belirterek, "Daha sonra o mesajı sildi, Eşine şiddet uygulamış ve bu da dava konusu olmuştur. Önceki konuda beni tebrik eden CHP'li kadın vekiller, bu kınamadan dolayı da beni tebrik etsinler." diye konuştu.
ÖZÜR ERDEMDİR
Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Twitter'ı açtım. Böyle bir tweet göremiyorum. Kendisini aradım ulaşamadım" dedi. AK Parti grubu Altay'a tepki gösterirken, Altay şöyle devam etti: "Sayın Başkan çalışmalar devam etsin. Bu tür şeyler de mizansen de olabilir. Biz özür dilemenin bir erdem olduğunu bilenlerdeniz. Gereğini beklediğinizden fazlasını yaparız."
DIŞLAMALIYIZ
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Sapan'ı kınarken, "Kadınlar üzerinden siyasetin yapılmaması gerekir. Kadın bedeni üzerinden söylemler artık bitmeli. Aynı özrü CHP'li kadın milletvekillerinden bekliyoruz." dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da konudan yeni haberdar olduklarını vurgularken, "Bu ifadeler kınanmalı. kullanılmamalı. hep beraber bunu dışlamalıyız." dedi.
TEKRAR TEKRAR ÖZÜR DİLEDİ
Yeniden söz alan CHP Grup Başkanvekili Altay, "CHP adına başbakandan özür diliyorum. Bir milletvekilimize yakışmamıştır. Kadın milletvekillerimiz daha önceki gibi aynı tavrı göstereceklerdir. Onların adına da hoş olmayan mesajdan dolayı tekrar tekrar özür diliyorum." diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, CHP'li Altay'ın tavrını doğru bulduklarını belirtirken, "Kötü söz sahibine aittir. Sicilinde birtakım sıkıntıların olduğu bir arkadaş. İlgili şahsı şiddetle kınadığımı ifade ediyorum." dedi.
GÜNDEMDE TUTMAYALIM
CHP'li kadın vekillerden Binnaz Toprak da söz alarak, CHP'li kadın milletvekilleri adına bu sözü kınadığını belirterek, "Kendisiyle de görüştüm kendisine de belirttim. Başbakanın kızını daha da mağdur edebilir. Bu konuyu daha fazla gündemde tutmayalım" diye konuştu. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da Sapan'ı kınadı.
TOPLANTI İPTAL
Bu arada AK Partili kadın vekillerin önce basın toplantısı yapacağı duyuruldu. Ancak daha sonra CHP'nin özür dilemesinin ardından basın toplantısı iptal edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...