Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK’lıdan darbe tahmini

Düzenleyen:
PKK’lıdan darbe tahmini

GÜNDEM Haberleri

‘Mahmut T.’ isimli Twitter kullanıcısının terör örgütü PKK lehine paylaşımlarda bulunduğuna ilişkin 2016 yılında BİMER’e bir ihbar maili gönderildi. Kullanıcının, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde darbe olacağına dair ilginç paylaşımlarda bulunduğu öğrenildi.

Bu ihbar sonucunda harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı söz konusu Twitter adresini mercek altına aldı. Mahmut T. isimli şüphelinin paylaşımlarını inceleyen savcılık 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde darbe olacağına dair ilginç paylaşımlarda bulunulduğunu saptadı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; şüpheli hakkında silahlı terör örgütüne üyelik ve örgüt propagandasında bulunmak suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelinin paylaşımlarının FETÖ ve PKK-KCK terör örgütlerinin bağlantısını gösterdiği belirtilerek, “FETÖ yönetici ve üyelerinin gerçekleştirdiği darbe teşebbüsünden aylar önce, darbe olacağına dair tweetleri paylaşan şüphelinin PKK terör örgütü üyesi olduğu anlaşılmıştır” denildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...