Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FIFA U20 Dünya Kupası finali, Fransa Uruguay özeti ve golleri

FIFA U20 Dünya Kupası finali, Fransa Uruguay özeti ve golleri

SPOR Haberleri

Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Kupası Finali'nde Fransa ile Uruguay TT Arena'da karşı karşıya geldi. Penaltılara giden karşılaşmayı Fransa kazandı ve U20 Dünya Şampiyonu oldu.

Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Kupası Finali'nde Fransa ile Uruguay TT Arena'da karşı karşıya geldi. Golsüz biten karşılaşmanın uzatma devrelerinde de gol olmayınca maç penaltılara gitti. Penaltılara Fransa'nın kalecisi adeta damgasını vurdu ve 2 penaltı birden kurtardı. Hiçbir Fransız oyuncu penaltı kaçırmayınca Fransa U20 Dünya Şampiyonu oldu .Muhteşem fizik ve kondisyona sahip futbolcuları ile turnuvanın başından bu yanan en büyük favorilerden birisi olarak gösterilen Fransa U20 milli takımı Turnuva boyunca U20 milli takımımızda olmak üzere önüne kim geldiyse yendi ve adını finale yazdırdı. Fransa'nın finaldeki rakibi ise Güney Amerika futbolunun yükselen değeri Uruguay ve Uruguay2da favori olarak gösterilmediği turnuvada bir çok rakibini alt etmeyi başardı ve son olarak Irak engelini aştı ve adını finale yazdırmıştı. İşte karşılaşmadan dakikalar:
FRANSA nbsp;4 - nbsp;1 URUGUAY
-
Foulquier penaltıyı attı ve nbsp;takımını Dünya Şampiyonu yaptı!
- Olaza takımının ilk golünü attı.
- N'Gando penaltıyı kullandı ve durumu 3-0 yaptı.
- Uruguay'ın kullandığı penaltıyı Fransa kalecisi Areola yine kurtardı!
- Veretout penaltıyı gole çevirdi.
- Velasquez penaltıyı kullandı fakat kaleci kurtardı!
- Pogba ilk penaltıyı gole çeviriyor.
Penaltılar başladı.
Ve karşılaşmanın son düdüğü çalındı. Dünya Şampiyonu penaltılar sonucunda belirlenecek.108' Sol çaprazda topla buluşan Nicolas Lopez doğrudan kaleyi düşünüyor. Ancak savunmada Kurt Zouma araya girerek topu uzaklaştırıyor.
Finalin ikinci uzatma devresi başladı.
Karşılaşmanın ilk uzatma devresi sona erdi.
95' Uzatlamalara etkili başlayan taraf Fransa
Hakemin düdüğüyle uzatlamaların ilk yarısı başlıyor
- Karşılaşmanın 90 dakikası sona erdi. Maç uzatmalara gitti.
80' Felipe Avenatti penaltı noktasına yakın bir bölgeden vuruşunu yapıyor. Ancak kaleci Alphonse Areola kalesini terk edip topu çıkartıyor
66' Çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Nicolas Lopez sol tarafta daha uygun olan arkadaşına pas vermek yerine kendisi şut denedi. Ancak top uzak kale direğinin yanından auta çıktı.
59' Sağ kanattan Leonardo Pais'in taşıdığı top sonrasında ceza sahası dışında bekleyen Nicolas Lopez Leonardo Pais'in pasıyla sağ çaprazda topla buluştu. Topu sol ayağına çekip vuruş açısını yakaladıktan hemen sonra uzak direğe doğru vuruşunu yaptı. nbsp;Ancak top yandan auta çıktı.
50'Jose Maria Gimenez ceza sahasına kadar topu taşıdı ve topu Gino Acevedo ile buluşturdu. Gino Acevedo yüzünü kaleye döndükten hemen sonra vuruşunu yaptı fakat nbsp;etkisiz şutu kalecide kaldı.
- Ve hakemin düdüğüyle maçın ilk yarısı sona eriyor
44' Lopez'in kullandığı kornerde Fransa savunması topu uzaklaştırmadı ve top altı pas üzerinde bekleyen Avenatti'nin önünde kalıdı. Pozisyonu zor olmasına karşın vuruşunu yaptı fakat top yandan auta çıkıyor.
37' Kullanılan uzun taçta ön direkte topla buluşan Laxalt bekletmeden vuruşunu yaptı. Ancak savunmada Zouma araya girerek tehlikeyi engelledi.
26' Dimitri Foulquier'in pasında ceza yayı hemen üzerinde sırtı dönük bir şekilde topla buluşan Florian Thauvin, bir anda dönerek vuruşunu yapıyor. Ancak savunmada Gino Acevedo'ya çarpan top o bölgeden uzaklaşıyor.
14' Sol kanatta topla buluşan Florian Thauvin önündeki alanı kullandıktan sonra sol çaprazdan açısı dar olmasına rağmen vuruşunu yapıyor. Ancak top üstten auta çıkıyor
0' Roberto Garcia Orozco düdüğüyle maça Uruguay U20 başlıyor.
İLK 11'LER
Fransa: Alphonse Areola, Lucas Digne, Kurt Zouma, Dimitri Foulquier, Mouhamadou, Paul Pogba, Geoffrey Kondogbia, Jordan Veretout, Jean-Christophe, Yaya Sanogo, Florian Thauvin
Uruguay: Guillermo De Amores, Gaston Silva Perdomo, nbsp; Gianni Rodriguez, Emiliano Velazquez, nbsp; Gino Acevedo, Jose Maria Gimenez, Leonardo Pais, Diego Laxalt, Sebastian Cristoforo, Felipe Avenatti, Nicolas Lopez

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...