FIFA U20'nin 'en değerli'si Paul Pogba oldu

FIFA U20'nin 'en değerli'si Paul Pogba oldu

YAŞAM Haberleri

Fransa Şampiyoonluk Kupası'na kavuşurken Fransız futbolcu Paul Pogba, turnuvanın en değerli oyuncusu seçilerek "adidas Altın Top" ödülünü aldı.

FIFA 20 Altı Dünya Kupası'nın final maçında Uruguay'ı penaltı atışları sonucu 4-1 yenen Fransa, şampiyonluk kupasına kavuştu. Final maçının ardından Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen kupa seremonisinde, şampiyon Fransa'ya kupasını FIFA Asbaşkanı ve Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) Başkanı Issa Hayatou verdi. Seremonide turnuva boyunca başarılı olan oyuncular ise madalyalarını Hayatou, FIFA Asbaşkanı ve 20 Yaş Altı Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 2. Başkan Vekili ve Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı'nın elinden aldı. Turnuvadaki performanslarıyla bireysel ödül kazanan sporcuların açıklanmasının ve final maçını yöneten hakemlere madalyalarının takdim edilesinin ardından, organizasyonu ikinci olarak tamamlayan Uruguay takımına madalyaları verildi. Dünya üçüncüsü olan Gana ise seremonide yer almadı. Son olarak kürsüye çağrılan Fransa takımı oyuncuları ve teknik heyeti, önce madalyalarını alıp, ardından da şampiyonluk kupasını kaldırdı. Kupa seremonisinde büyük mutluluk yaşayan Fransız futbolcular, şampiyonluk kupasını elden ele gezdirdi. Daha sonra saha içinde basın mensuplarına poz veren Fransız Milli Takımı, tribünde onları bekleyen az sayıdaki taraftarlarının da yanına giderek
mutluluklarını paylaştı. nbsp;
Turnuvada ortaya koydukları performanslarla en iyiler arasına giren oyuncular, bireysel dallarda ödül sahibi oldu. FIFA tarafından açıklanan listede, en değerli oyuncuya verilen "adidas Altın Top" ödülünün sahibi Fransa'dan Paul Pogba oldu. "adidas Gümüş Top" ödülünü Uruguay'dan Nicolas Lopez, "adidas Bronz Top" ödülünü ise Gana'dan Clifford Aboağye aldı. Turnuvanın en golcü isimleri için altın ayakkabı ödülü takdim edilirken, 6 golle gol kralı olan Ganalı Ebenezer Assifuah, "adidas Altın Ayakkabı" ödülünü kazandı. Portekiz'den Armindo Tue Na Bangna "Bruma" 5 golle "adidas Gümüş Ayakkabı", yine 5 gollü İspanyol Jese Rodriguez ise "adidas Bronz Ayakkabı" ödülünü elde etti. Organizasyonun en başarılı file bekçisi olarak açıklanan Uruguaylı kaleci Guillermo De Amores, "adidas Altın Eldiven" ödülünü kazandı. Ayrıca, organizasyonun FIFA Fair Play Ödülü'nün sahibi ise İspanya olarak duyuruldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...