Kredi-mevduat makası daralacak

Kredi-mevduat makası daralacak

Ekonomi Haberleri

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, sektörde geçen yıl KGF’nin de etkisiyle TL kredi büyümesinde yakalanan ivmenin bu yıl bir miktar yavaşlamasını ancak yine güçlü seyrini korumasını beklediklerini söyledi.

Kurdaki hareketliliğe de bağlı olarak yabancı para krediler tarafında tek haneli büyümenin sürmesini beklediklerini ifade eden Erbil, sektörün ana fonlama kaynağı olarak yine mevduata odaklanacağını ve mevduat büyümesinin gelecek yıllarda kredi büyümesine daha fazla yaklaşarak kredi-mevduat makasını daraltacağını tahmin ettiklerini kaydetti.
KGF kapsamında sağlanan millî gelirin yaklaşık yüzde 8’ine tekabül eden 250 milyar liralık paketin diğer alınan tedbirlerle birlikte düşünüldüğünde, firmaların nakit akışlarında iyileşme sağlayarak yatırım kararlarına olumlu yansıdığını dile getiren Erbil, sektörün, sağlanan KGF imkanının KOBİ’lere ulaştırılmasında çok istekli olduğunu söyledi. Erbil, Kasım 2017 itibarıyla sağlanan KGF teminatlı kredi miktarının, sektörün mevcut TL tüzel kredi bakiyesinin 5’te birine ulaştığını belirterek, “Ayrıca, KGF kredileri kapsamında yapılan düzenlemeler, sermaye yeterliliği ve aktif kalitesi gibi göstergeleri de yıl boyunca olumlu etkiledi. Bu kapsamda, KGF imkânının ülkemizde güçlü büyüme trendi yakalanmasının yanı sıra daha sağlıklı bir büyüme kompozisyonuna ulaşılmasında katkısı olduğunu ve bu doğrultuda amacına ulaştığını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...