Abdulmunim Futuh'tan 'ulusal uzlaşı' ricası

/ Kaynak: AA
Abdulmunim Futuh'tan 'ulusal uzlaşı' ricası

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı adayı Abdulmunim Ebu-l Futuh, Ezher Üniversitesinin ''ulusal uzlaşı'' için öncülük etmesini istedi.

Güçlü Mısır Partisi Genel Başkanı ve eski Cumhurbaşkanı adayı Abdulmunim Ebu-l Futuh, Ezher Üniversitesinin ''ulusal uzlaşı'' için öncülük etmesini istedi. Güçlü Mısır Partisi'nden yapılan açıklamada, Ebu-l Futuh'un Ezher Şeyhi Ahmed el-Tayyib ile bir araya geldiği ve ülkede yaşanan siyasi krizden çıkış için ''ulusal uzlaşı'' sağlanmasının Ezher'in öncülüğünde yapılmasını talep ettiği kaydedildi. Güçlü Mısır Partisi yöneticilerinden Ahmed İmam, ''Ulusal uzlaşının sağlanması için geçiş döneminin kısa tutulması, siyasi tutukluların serbest bırakılması ve söz konusu uzlaşı komisyonunun biran önce kurulması zorunludur'' dedi. AA muhabirine açıklamada bulunan İmam, ''Ebu-l Futuh ulusal uzlaşı için görüşmelerini sürdürecek. Ezher'in toplumsal konumu, uzlaşının sağlanmasında ciddi rol oynayacaktır. Yol haritası biran önce açıklanmalı ve geçiş dönemi için durum netleşmelidir'' diye konuştu.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...