Esad ile DEAŞ'ın İdlib'de işbirliği sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Esad ile DEAŞ'ın İdlib'de işbirliği sürüyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de terör örgütü DEAŞ ve Esad rejimi, İdlib'de muhaliflere karşı koordineli saldırılar düzenliyor.

Suriye'de Beşşar Esad rejimi ile terör örgütü DEAŞ, İdlib'de koordinasyon içinde düzenledikleri saldırılarla muhalifler ve rejim karşıtı askeri gruplar karşısında ilerlemeye devam ediyor.

Terör örgütü DEAŞ, Rusya'nın öncü hava saldırıları sayesinde, son iki günde doğu Hama’nın Tarfavi, Aziziye, Cub Osman, Luveybide, Hava, Musaytibah köylerini muhaliflerden ve rejim karşıtı silahlı grup Heyet Tahrir Şam'dan aldı.

Beşşar Esad rejimi de destekçisi İran'ın kontrolündeki güçlerle İdlib'in Sincar beldesini pazar günü ele geçirerek Ebu Zuhur havalimanına 9 kilometre kadar yaklaşmıştı.

"Savunma hattımız yayılarak cephede bölünmemize neden oluyor"

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Ceyşü'l Nasır sözcüsü Muhammed Raşit, son gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DEAŞ, Rusya, Esad rejimi ve İran destekli yabancı savaşçılar birlikte saldırılar düzenleyerek İdlib'e ilerlemeye çalışıyor." dedi.

Raşit, "Esad, Rusya ve DEAŞ ve İran destekli yabancı savaşçılar İdlib'e operasyonu başlatmıştı. Esad rejimi Ebu Zuhur havalimanına ilerlemeye çalışırken, DEAŞ da Hama'nın kuzeydoğusunda İdlib'e ilerlemeye çalışıyor. Rusya da havadan destek veriyor. Böylelikle savunma hattımızı yayarak cephede bölünmemize neden oluyor." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...