Boşanmaların en büyük nedeni belli oldu

Boşanmaların en büyük nedeni belli oldu

YAŞAM Haberleri

Kansas Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre çiftlerin boşanmalarını tetikleyen en büyük etken parasal konulardaki anlaşmazlıklar.

ABD'deki Kansas Üniversitesi 5 bine yakın çift üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi ve boşanmaları tetikleyen en büyük faktörün parasal konulardaki anlaşmazlıklar olduğunu ortaya çıkardı. Kansas Üniversitesi'nde ilgili araştırmayı yapan ekibin başında Sonya Britt bulunuyor. Araştırmada incelenen 5 bine yakın çiftin özellikle ekonomik durumlarına dikkat edildi. Gelirleri, borçları ve mal varlıkları incelenen çiftlerin maddi durumları iyi de kötü de olsa boşanma risklerini para odaklı tartışmaların artırdığı belirtiliyor. Eşlerin kavga etmesine sebep olan hiçbir ayrıntı parasal konular kadar uzun sürmüyor. Yapılan tartışmalar arasında en geç telafi edilen tartışmalarsa ekonomik tartışmalar. Ayrıca bu konudaki kavgalarda eşler daha sert ve kırıcı bir dil kullanıyor. Evliliklerin en çok parasal konulardaki kavgalardan dolayı sona erdiğini ortaya çıakrtan araştırmada çiftlerin ilişkilerinden aldıkları zevk en aza iniyor, çocuklar yaşananlardan olumsuz etkileniyor ve iyi bir finansal planlamanın bile çiftlerin boşanma risklerini azaltmaya yetmiyor. Kansas Üniversitesi'nde ilgili araştırmaya imza atan ekibin başındaki Sonya Britt, yenie vlenecek çiftlere de böylesi bir riskle karşılaşmamaları için mutlaka bir finansal planlamacıdan destek alaları tavsiyesinde bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...