Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gurbette hüzün anıtı

Gurbette hüzün anıtı

GÜNDEM Haberleri

Almanya'da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı NSU terör hücresi tarafından öldürülen 8'i Türk 10 kişi için Dortmund kentinde anıt açıldı.

Almanya'da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresi tarafından öldürülen 8'i Türk 10 kişi için Dortmund kentinde anıt açıldı. Dortmund kentindeki Yabancılar Enstitüsü binası önüne dikilen anıtın açılışında konuşan Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider, bir daha asla ırkçılık ve faşizmin yaşanmamasını temenni ederek, ''Katillerin her zaman karşısındayız" dedi. Schneider, NSU cinayetlerinin davalarının görüldüğü Münih'teki mahkeme süreciyle ilgili de, ''Hukuk devletine yakışmayan, hiç hoş şeyler değildi" dedi. Essen Başkonsolosu Özkaya ise Dortmund'da dikilen anıtın NSU tarafından katledilen Mehmet Kubaşık ve diğer 9 kurbanı her zaman hatırlatacağını söyledi. Özkaya, "Irkçı cinayetler sadece Türk vatandaşlarını değil, tüm toplumu derinden şoke etmiştir'' diye konuştu. Dortmund Anakent Belediye Başkanı Sierau da "Cinayetlerden sonra kurbanların yakınlarına yapılan muamele utanç verici. Kurbanların ailelerinden özür diliyoruz'' diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...