Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünde yabancı parmağı

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünde yabancı parmağı

GÜNDEM Haberleri

Gezi eylemleri sırasında eli sopalı kişiler tarafından dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'a ilişkin tartışmalar sürüyor.

Gezi eylemlerinin son kurbanı gencin sopalılar tarafından dövülmesini kaydeden kameraların bulunduğu otelin sahibi, "Olaylar sırasında gençleri provoke eden kadın ve erkek yabancı kişiler vardı" dedi. Olay anını kaydeden kameraların bulunduğu Beşik Otel'in sahibi Erdoğan Gözseçen, 18 dakikalık görüntülerin silindiği yönündeki iddiaları yalanladı. Gözseçen, "Kesinlikle İsmail burada dövülmedi. Burada dövülen çocuğun babasının adı Ercan Bilir'dir ve askerdir. Onun babası bu kameraları istedi. Emniyete ve savcılığa verebileceğimi söylediğim için teslim etmedim. Fakat o baba bu kamera kayıtlarında oğlunun dövülmesini gördü. Bu görüntülerde dayak yiyen genç İsmail ile bağlantısı olmayan bir şahıs" dedi. Olaylar sırasında, otelin önünde ve sokağın içerisinde gençleri provoke eden kadın ve erkekler bulunduğunu anlatan Gözseçen, şöyle devam etti: "Bu kişilerin konuşmalarından yabancı oldukları çıkarımını yaptım. Görüntüleri savcılığa teslim ettim. Söz konusu şahıslar, sırt çantalarından çıkardığı sprey, kolonya, süt ve bazı malzemeleri gençlere verip, ayrıca 'gidin şöyle, böyle yapın' diye akıl veriyordu. İçlerinde bir tane sivil, siyah tişörtlü ve eşofmanlı provokatör, soda şişesi verip, 'Bunları polise atın, ben onların içinden geliyorum. Bana hiçbir şey yapmadılar, size de yapamazlar' diyordu. Gençlerimize akıl verenlerin kayıtları silinmiyor da 18 dakika mı silindi? Onun hesabına mı düştüler? Yabancı kişiler kimlerdir? Ne yapmaya çalışıyorlar? Bunları bizlere açıklasınlar." Erdoğan Gözseçen, olaylar sırasında korktuğundan ve müşterilerinin rahatsız olmaması için otelin ışıklarını söndürdüğünü, bu yüzden de kameraların 15-25 dakika kadar görüntü kaydetmediğini vurguladı. CİHAN


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...