Muammer Güler, 'PKK'nın esrar gelirine büyük darbe vuruldu'

Muammer Güler, 'PKK'nın esrar gelirine büyük darbe vuruldu'

GÜNDEM Haberleri

Muammer Güler, 'PKK uyuşturucudan komisyon alıyor. Çözüm sürecine karşı çıkanların başında bu kaçakçılığı yapanlar geliyor' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, birbiri ardına yapılan uyuşturucu operasyonlarıyla PKK'nın önemli bir gelir kaynağının kesildiğini söyledi. Bakan Güler, TBMM kulisinde bir grup gazeteci ile yaptığı sohbette, son günlerde yapılan Hint keneviri operasyonlarını değerlendirdi. Son iki yılda 2.5 milyar liralık esrar ele geçirildiğini belirten Güler, "Güvenlik güçleri çok iyi operasyonlara imza atıyor. Havadan ve karadan denetimler var. Uçak görüntüleri ile tespit ediliyor bu tarlalar. PKK'nın hazine arazisine bile Hint keneviri diktiği tespiti yapıldı" dedi. Güvenlik güçlerinin özellikle Doğu ve Güneydoğu'da ağırlıklı olarak terör örgütüne yönelik operasyonlara ağırlık verdiğini, ancak çözüm süreci ile birlikte bu operasyonların uyuşturucuya doğru kaydığını belirten Güler, "Bir kök Hint kenevirinden 50 gram esrar çıkıyor. Bu pazarda kilosu 5-10 bin liraya satılıyor. Ama daha lüks yerlerde fişek haline getirilerek kilosu 100 bin liraya kadar çıkıyor. PKK uyuşturucudan komisyon alıyor. Çok iyi bir gelir kaynağı onlar için. Sınırdan geçirilen uyuşturucu için PKK kolaylık sağlıyor. Karşılığında da komisyonunu alıyor. O sebeple çözüm sürecine karşı çıkanların başında bu kaçaklığı yapanlar geliyor. PKK, özellikle Afganistan ve Pakistan kaynaklı uyuşturucunun Avrupa'da pazarlamasını da yapıyor" diye konuştu. Bakan Güler, Bingöl-Kulp-Lice üçgeninin Hint kenevirinin en yaygın olarak dikildiği yer olduğunu da hatırlatarak şunları söyledi: "İklim nedeniyle buralarda Hint kenevirinden yılda iki kez de ürün alıyorlar. Ayrıca Adana ve Hatay çevresinde de dikim var. Oralara yönelik operasyonlar da yapılıyor ve giderek bu operasyonları artıracağız.JANDARMADAN ŞOK BASKINLAR

Başta Diyarbakır'ın Lice ilçesi olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da birçok bölgede son dönemde yüzlerce askerin katıldığı hava destekli uyuşturucu operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda uyuşturucu tarlalarında ele geçirilen milyonlarca kök Hint keneviri askerler tarafından toplanarak yakıldı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...