Telefon aboneleri ücretleri de görebilecek

- Güncelleme:
Telefon aboneleri ücretleri de görebilecek

Ekonomi Haberleri

Mobil telefon ve internet kullanıcıları sözleşmesini internette görebilecek. Yeni aboneler hemen, eski aboneler 1 Eylül 2014'te bu hakka kavuşacak.

Elektronik haberleşme sektöründe hizmet alanlar, imzaladıkları sözleşmelere internetten erişebilecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) internet sitesinde yayımlanan Kurul kararına göre abonelere, imzaladıkları sözleşmelere elektronik ortamdan ulaşma imkanı sağlanacak. Ancak bu şart, ilgili yönetmelik ve mevzuat sebebiyle 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren imzalanan abonelik sözleşmeleri için geçerli olacak. Bu tarihten sonra imzalanan sözleşmelerin ve taahhütnamelerin bir suretinin, sözleşmenin imzasından sonra en geç bir ay içerisinde elektronik ortama aktarılması şartı getiriliyor. Aboneler imzaladıkları sözleşmelere şirketlerin internet sayfaları üzerinden erişebilecek. 1 Eylül 2013'ten önce imzalanmış sözleşme ve taahhütnamelerin internet üzerinden görülebilmesi uygulamasının da 1 Eylül 2014'te başlatılmasına karar verildi. Kurul, ayrıca mobil işletmeciler tarafından, yeni açılan ön-ödemeli ve faturalı hatlarda, hattın aktivasyonunu müteakip, hattın kimin üzerine kayıtlı olduğu ve hizmet alınan tarife bilgisini içeren kısa mesajın abonelere ücretsiz olarak gönderilmesini ve hükmün uygulanması için İşletmecilere 30 Eylül 2013 tarihine kadar süre verilmesini kararlaştırdı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...