Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Casper'dan 4 kameralı telefon

Düzenleyen:
Casper'dan 4 kameralı telefon

TEKNOLOJİ Haberleri

Geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarının daralmasına rağmen satışlarını ciro bazında yüzde 65 artırmaya başaran Casper, yeni yıla iki yeni modeliyle girdi.

Ömer Temür İSTANBUL

Bugüne kadar en çok satan VIA A1 modelini VIA A2 modeliyle bir üst seviyeye taşıyan Casper, büyük ekranlı VIA F2 modeliyle de kameraları dörtledi. 6.0 inç HD+ IPS 18:9 Extreme Vision Ekranı ile birlikte yüzde 15’e kadar daha fazla ekran alanı sağlayan VIA F2, gücünü 8 çekirdekli 2.5 GHz saat hızında çalışan MediaTek Helio P25 işlemcisinden alıyor. Ön tarafta 20 ve 8 MP, arka tarafta ise 13 ve 5 MP olarak toplamda dört kamera bulunan cihaz, 90 derecelik selfie açısını 120 dereceye kadar çıkarıyor. F1 modelindeki yer alan ve bulanık bir görüntü elde etmeyi sağlayan bokeh efekti de F2’de devam ettirilmiş. Kullanıcılar bokeh efekti ile fotoğraf içerisinde sadece ön tarafı değil arka planı da netleyebiliyor. Cihaz 4000 mAH bataryasıyla adeta powerbank’a dönüşürken ikinci bir telefonu şarj etmek mümkün oluyor. F2 ayrıca “Güç Yönetimi” mode ile yüzde 5 şarjla 25 saate kadar standby modunda kullanılabiliyor. 64 GB depolama alanı ve 256 GB SD kart desteği sunan cihaz 2.299 liradan satışa sunuluyor. 

Casper’ın 5,7 inçlik modeli VIA A7’de ise 3 kamera yer alıyor. Kullanıcılar 20+8 megapiksel çift ön kamera ve 16 megapiksel arka kamerası ile aynı şekilde 120 derce açıyla selfie çekebiliyor. Altın ve bakırın karışımı platinum rengi satışa çıkan A1’in 1.699 lira fiyattan satışa sunuluyor. 2018 yılında özellikle üst düzey Premium VIA modellerine odaklanacaklarını belirten Casper CEO’su Charlotte Lamprecht “Bu yıl satış hedefimize ağırlıklı olarak orta üst kategorideki akıllı telefonlarla ulaşacağız. Akıllı telefonlarda bu yıl daha az ekran çerçevesi göreceğiz. Ayrıca kamera tarafında ciddi gelişmeler ve yeni özellikleri de 2018 yılında sıklıkla göreceğimizi söyleyebiliriz. Casper olarak VIA ailesinin kamera iletişimi bizim için çok önemli. Özellikle ön kameranın artık arka kameradan daha çok kullanılması ile birlikte bu alana daha fazla yoğunlaşacağız” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...