Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'Tencere tava eylemiyle ilgili talimat verdim'

Başbakan Erdoğan, 'Tencere tava eylemiyle ilgili talimat verdim'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır darbesi ve tencere tava eylemleri hakkında önemli açıklamalar yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı'nın iftarında yaptığı konuşmada, "Benim şu anda Mısır'daki cumhurbaşkanım Mursi'dir. Çünkü onu halk seçmiştir. Dolayısıyla biz böyle bakmazsak, Mısır halkına saygısızlık yapmış oluruz" dedi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birlik Vakfı'nın iftarında yaptığı konuşmada, yabancı ülkelerin bir yıl Mursi yönetimine bir kuruş destek vermediğini, askeri darbeden sonra 16 milyar yardım taahhüt ettiklerini söyledi. Türkiye'nin darbelerde ağır tecrübeler yaşadığını belirten Erdoğan, Mısır'ın da aynı bedeli ödemesine razı olmadıklarını belirtti. Başbakan Erdoğan, "Kalbimiz bütün Mısır halkıyla birlikte atıyor. Tahrir'e gelenlerle de birlikte atıyor, Adeviyye'ye gelenlerle de birlikte atıyor. Ben inanıyorum ki Tahrir'e gelenler bu işin gerçek yüzünü bilmiyor. Bildikleri anda onlar da Adeviyye'deki kardeşleriyle birlikte olacak" dedi. Mısır olaylarıyla Türkiye'deki olayların birbirinden pek farkı olmadığını belirten Erdoğan, "Merkez, aynı merkez. O merkezi açıklamayacağım. Zaman gelince o da açıklanır. O bizim hafıza kartımızda" diye konuştu. Askerin bir ülkeyi yönetme işi olamayacağını söyleyen Erdoğan, "O gitsin sınırları korusun, onun görevi o. Sandık niye var? Oralardan halkın iradesiyle bir yönetim çıkacak ve bu yönetim ülkeyi yönetecek. Başarılı da olabilir başarısız da. Eğer başarısız olursa sandık tekrar gelecek öne. Önünüze geldiği zaman 'Sen başarısız oldun' dersin. Şu andaki mevcut cumhurbaşkanı Mursi'nin yönetimi yolsuzluklara müsaade etmez. Benim şu anda Mısır'daki cumhurbaşkanım Mursi'dir. Çünkü onu halk seçmiştir. Dolayısıyla biz böyle bakmazsak Mısır halkına saygısızlık yapmış oluruz. Mısır halkının iradesine saygısızlık yapmış oluruz. Bu kendimize de saygısızlık olur. Çünkü biz Türkiye'de halkın iradesine saygı istiyoruz. Bu askeri yönetim sandıktan çıksın onlara da saygı duyarım" şeklinde konuştu.


"TENCERE TAVAYA GEREĞİ YAPILACAK"
Erdoğan, Gezi olaylarına da değinerek, çevre diyenlerin gürültü kirliliğini yaptığını söyledi. İstanbul mitingini sınavlar nedeniyle saat 18.00'e aldıklarını, ama bazılarının sabah 04.00'e kadar tencere tava çaldığını kaydeden Erdoğan, bunun suç olduğunu ifade etti. Erdoğan, bu konuyla ilgili bakanıma talimat verdiğini, emniyetin yasal anlamda gerekli müdahaleyi yapmasını söylediğini aktardı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...