Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bingöl'e ilk yolcu uçağı indi

/ Kaynak: İHA
Bingöl'e ilk yolcu uçağı indi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Bingöl Havalimanı'na ilk tarifeli uçak indi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Bingöl Havalimanı'na ilk tarifeli uçak indi. nbsp;145 yolculu Türk Hava Yolları'na ait TK2646 sefer sayılı uçağı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet karşıladı. Yolculara karanfil dağıtan Bakan Yılmaz, dün çok büyük bir sevinç yaşadıklarını ifade ederek, "Bingöl Havalimanımızın açılışını dün gerçekleştirdik. Bugün de ilk tarifeli uçağımız İstanbul'dan az önce Bingöl'e inmiş oldu, hep birlikte bu ana şahitlik ettik. Artık Bingölümüz havalimanı olan bir il. Dünyaya çok daha yakın, Türkiye'nin değişik metropollerine çok daha yakın bir il oldu. Sadece konfor açısından değil, Bingöl'e artık yatırımcıyı çok daha kolay getirme imkanımız olacak. Turist olarak gelmek isteyen çok daha yakın gelip gidecek. Doktor, öğretmen, mühendis gibi değişik alanlardaki nitelikli elemanları Bingöl'e çekmememiz artık çok daha kolay olacak inşallah. Yine afet gibi istenmeyen durumlarda Bingöl'e artık çok daha kolay ulaşılabilir hale geldiğini göreceğiz" şeklinde konuştu.İLK HASTA TAŞINDI
Havalimanının faaliyete girmesi ile hasta olan küçük bir çocuğun Antalya'ya götürüldüğünü ifade eden Bakan Yılmaz, "Dün gece böbrek yetmezliği olan Çavuşlar köyünden küçük bir çocuk buradan özel bir uçak ile alınıp Antalya'ya götürüldü. Böbrek nakli yapılması açısından böyle bir hizmet sunuldu. Böyle bir havalimanımız olmasa bu çocuğumuz bugün Antalya'ya yetişmeyecekti ve o böbreğe sahip olamayacaktı. Buna benzer çok sayıda hizmete bu havalimanımız vesile olacak inşallah" dedi.
Karşılama törenine, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay da katıldı.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...