Türkiye'nin gürültü haritası çıkartılıyor

/ Kaynak: AA
Türkiye'nin gürültü haritası çıkartılıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerde gürültü kirliliğinin önüne geçmek için gürültü haritası hazırlama çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Çevre veŞehircilik Bakanlığı, şehirlerde gürültü kirliliğinin önüne geçmek için gürültü haritası hazırlama çalışmalarına başlandığını bildirdi. nbsp;Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, çalışma kapsamında 14 ilin belirlendiği, bu illerin karayolu, havayolu, demiryolu gibi gürültü alanlarının incelenerek Türkiye'nin gürültü haritasının çıkartılacağını belirtildi. nbsp;6 milyon avro tutarındaki projeyle ilgili 4 firmaya görev verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: nbsp;"Türkiye genelinde şehirlerin gürültü noktalarının belirlenmesi ve buna uygun strateji planlarını hazırlanması için gürültü haritaları çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 14 il belirleyerek buraların yoğun gürültü alanlarını mercek altına aldı. Belirlenen iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Erzurum, Gaziantep, Antalya, Adana, Samsun, nbsp;Eskişehir, Edirne, Muğla ve Nevşehir yer aldı. Bu illerin gürültü haritasını hazırlayacak olan Bakanlık, daha sonra tüm Türkiye'nin gürültü haritasını çıkaracak."

Açıklamada, proje kapsamında büyükşehirlerin ulaşım alanlarının yakın takibe alındığına işaret edilerek, özellikle İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara ve Kocaeli'nde bulunan karayolu, demiryolu, havaalanı nbsp;sanayi tesis alanlarının incelenerek, nihai stratejik gürültü haritaları oluşturulacağı belirtildi.


AB destekli projenin bütçesinin 6 milyon avro olduğu ifade edilen açıklamada, 30 ayda bitirilmesi planlanan projede bir Türk firmasının yanı sıra iki İspanyol ile bir İngiliz firmasının ortaklaşa görev aldığı açıklandı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...