Fenerbahçe'ye Dortmund modeli

Fenerbahçe'ye Dortmund modeli

SPOR Haberleri

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, takımına Dortmund ve Barcelona gibi takımların savunma taktiği olan şok presi çalıştırıyor.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Ersun Yanal, Düzce Topuk Yaylası'nda yaptırdığı antrenmanlarda sarı lacivertli oyunculara Avrupa'da Dortmund'a başarıyı getiren 'altın' faktörlerden biri olan şok presi de çalıştırmaya başladı.
Borussia Dortmund ve Barcelona'ya başarılar getiren ve getirmeye devam eden bu savunma taktiği, takımın topu kaybettikten sonra kısa süre içerisinde ve tahminen 5 saniye içerisinde topu tekrar kazanmak için uyguladığı şok pres, Ersun Yanal'ın Fenerbahçe üzerinde hayalini kurduğu oyun içi gelişimlerden bir tanesi. Takımın orta sahası ve hücum oyuncuları dahil, herkesin alan daraltması ve topa sahip olan oyuncuyu mümkün olduğunca daha fazla oyuncuyla pres yapma ve pas açılarını kapatma üzerine dayalı bu taktik, Fenerbahçe'nin kadrosundaki isimlerle başarılabilmesi düşünülüyor.
OYUNCULAR TAKTİĞE UYGUN
Yanal, F.Bahçe orta sahasında sürekli hareket halinde, taktik disiplini yüksek, tempolu ve topsuz oyunu çok iyi bilen isimlerle oynamak istediğini de idmanlarda dile getirdi. Mehmet Topal, Raul Meireles, Emre Belözoğlu gibi isimlerle birlikte, Eskişehirspor'da bu taktiği Ersun Yanal ile birlikte çalışan Alper Potuk da bu tanıma uyan oyuncular arasında yer alıyor.
İleride ise Moussa Sow, Dirk Kuyt ve Pierre Webo gibi takım savunmasına da katkıda bulunan isimler, Ersun Yanal'ın bu taktiği başarıyla uygulayabilme umudunu artırıyor. (SPORX)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...