Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili olmaya başladı

Düzenleyen:
Doğu Anadolu'da kar yağışı etkili olmaya başladı

YAŞAM Haberleri

Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı yeniden etkisini gösterirken cadde ve sokaklar beyaza büründü.

 Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı yeniden etkisini gösterirken cadde ve sokaklar beyaza büründü.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güney ve güneybatıdan hafif kuvvette esecek. Bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 3, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 7, Ağrı'da 5, Ardahan'da 4, Erzurum'da 3 ve Iğdır'da 1 derece ölçüldü. Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Ardahan'da 17, Erzurum'da 14, Kars'ta 5 ve Ağrı'da 4 santimetre ölçüldü.Yetkililer, buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu.

“Kapalı köy yolları ulaşıma açılıyor”

Kar ve tipinin daha fazla etkili olduğu ilçe kesimlerinde kapalı köy yolları Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince Ardahan ve Kars’ta da İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince birer birer açılıyor.

“Erzurum’dan Sivas’a esprili kar talebi”

Öte yandan Sivas'ın esprili kar çağrısına Erzurum'dan cevap gitti. Sivas Belediyesi kar yağmaması nedeniyle sosyal medyada Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ni etiketleyerek yaptığı "Hani kar Erzurum'da doğmuş Sivas'ta ikamet ediyordu. Komşu duy sesimizi biz hazırız yollayın artık kışı" çağrısına cevap geldi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi esprili çağrıya, "Dadaş Yiğido'yu darda koymaz, katmerin tadını çıkar. Bekle yağışa tam 3 gün var. 3 güne gelmezse göndeririz sana bir kaç kamyon" cevabını verdi. Yapılan karşılıklı paylaşımlar sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...