Şehit yakınları ve gazilerin mağduriyetleri sona erdi

/ Kaynak: CHA
Şehit yakınları ve gazilerin mağduriyetleri sona erdi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TBMM'de oy birliği ile kabul edilen kanun ile bugüne kadar şehit ailelerinin yaşadığı mağduriyetlerinin sona erdirildiğini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TBMM'de oy birliği ile kabul edilen kanun ile bugüne kadar şehit ailelerinin yaşadığı birçok sorunun ortadan kaldırıldığı, haklarının genişletildiği ve mağduriyetlerinin sona erdirildiğini bildirdi. nbsp;Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu düzenleme yapılırken kendilerine emanet olan şehit yakınları ve gaziler için devletin tüm imkanlarının kullanıldığını vurgulandı. Düzenlemelere rağmen kimi yayın organlarında doğru olmayan haberler yer aldığına dikkat çekilen açıklamada, "Şehit yakınlarına iki istihdam hakkı, muhtaçlık şartının kaldırılması, faizsiz konut kredisi ve ücretsiz ulaşım hakkı 'Torba Kanun'da yer alan düzenlemelerden sadece birkaçıdır. Bugün bazı basın yayın organlarında Afyon şehitlerine sadece 'tazminat' verildiğine ilişkin doğru olmayan haberler yer almıştır. Bu önemli yasal düzenlemede daha önce vazife malullüğü kapsamında ele alınan patlayıcı maddelerinin incelenmesi, muhafazası, nakli, imha edilmesi ve zararsız hale getirilmesi işlemleri sebebiyle hayatını kaybedenler veya malul olanların hakları genişletilmiştir." denildi.


nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; Yeni düzenlemeye göre patlayıcı maddelerinin incelenmesi, muhafazası, nakli, imha edilmesi ve zararsız hale getirilmesi işlemleri sebebiyle hayatını kaybedenler veya malul olanlar 2330 sayılı kanun kapsamına alındığına işaret edilen açıklama, "Bu kapsama giren şehit ve gazilerimize tazminat, maaşlarında artış , iki istihdam hakkı , faizsiz konut kredisi, ücretsiz ulaşım ve elektrik su indirimi gibi birçok hak getirilmiştir." ifadesiyle sona erdi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...