Sözcü Kalın: Türkiye'nin müdahale hakkı mahfuzdur

Düzenleyen:
Sözcü Kalın: Türkiye'nin müdahale hakkı mahfuzdur

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin sınır hattında oluşturmak istediği yeni terör yapılanmasıyla ilgili Türkiye'nin terör hedeflerine müdahale hakkının mahfuz olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD öncülüğündeki koalisyonun açıklamalarına, "Bu durumun kabul edilmesi mümkün değil. Türkiye'nin teröre müdahale hakkı mahfuzdur" ifadesiyle tepki gösterdi. Sözcü Kalın ayrıca, terör örgütlerine karşı mücadelenin sınır içinde ve dışında süreceğini bildirdi.

Sözcü Kalın'ın açıklaması şöyle;

"Amerika Birleşik Devletleri, 'DEAŞ ile mücadele' gerekçesiyle PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD-YPG'ye verdiği desteği sona erdireceği yerde bu terör örgütünü meşrulaştırmaya ve bölgede kalıcı hale getirmeye yönelik endişe verici adımlar atmaktadır. Türkiye, ulusal çıkarları doğrultusunda güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edecektir. Bu çerçevede meşru hedef olan terör örgütlerine karşı yeri, zamanı ve şekli Türkiye tarafından belirlenmek üzere her tür müdahale hakkı mahfuzdur."

ABD öncülüğündeki koalisyon, Türkiye ve Irak sınırı boyunca Fırat Nehri'nin kıyısında terör örgütü PKK militanları ile kurulacak 30 bin kişilik "sınır güvenlik gücü" oluşturulması için çalıştığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...