Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çöpten 2 milyar gelir 60 bin istihdam çıktı

Çöpten 2 milyar gelir  60 bin istihdam çıktı

Ekonomi Haberleri

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta; çevresel sorunların sadece Türkiye’nin değil, dünyadaki tüm canlıların meselesi olduğunu, çevrenin siyaset üstü bir konu olduğunu ifade etti.

AK Parti hükûmetinin çevresel meselelere çok önemli yatırımlar yaptığını vurgulayan Muhammet Balta “Büyükşehirlerimizden başlanarak, çöpler düzenli sahalarda depolanmaya ve bertaraf edilmeye başlandı. Bertaraf tesisleri sayesinde çöp, ekonomik değeri olan bir ham madde hâline getirildi. Bir taraftan çöpleri topluyoruz, bir taraftan da çöpten enerji üreterek bunları ekonomiye kazandırıyoruz. Türkiye’deki tesislerde yaklaşık 60 bin kişi çalışıyor ve 2 milyar liranın üzerinde gelir elde ediliyor. Göreve geldiğimizde Türkiye’de 15 katı atık bertaraf tesisi vardı, şu anda bu sayı 83’e ulaştı. Bütün belediyelerin düzenli depolama sahaları ile alakalı yatırımları var” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...