Antalya'da nem oranı yüzde 80'lere ulaştı

/ Kaynak: İHA
Antalya'da nem oranı yüzde 80'lere ulaştı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Antalya'da, hava sıcaklığı 30 dereceyi gösterirken nem oranını yüzde 80'lere ulaştı.

Antalya'da, hava sıcaklığının 30 dereceyi nem oranının yüzde 80'lere ulaşmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistler sahile akın etti. Turizmin başkenti Antalya'da yüksek nem oranı vatandaşlara ve turistlere zor anlar yaşatıyor. nbsp;Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, hava sıcaklığı 30 derece civarında seyrederken nem oranı yüzde 85'e ulaştı. Aşırı nem nedeniyle nefes almakta zorlanan vatandaşlar, çareyi denize girip serinlemekte buldu. Dünyaca ünlü Konyaaltı sahili, Ramazan ayı olmasına rağmen hafta sonu tamamen doldu. Binlerce kişinin denize girdiği plajda ilginç görüntüler oluştu. nbsp;Tatile gelen Şenol Yalçın, oruçlu olmasına rağmen denize geldiğini belirterek, "Esinti olmasa sahilde durmanın imkanı yok. Akşama kadar gölgede duruyoruz. Biraz sıkıntılı oluyor ama esinti sayesinde atlatıyoruz. Akşamleyin iftarımızı yapıp denizin keyfini gece geç saatlere kadar çıkaracağız" diye konuştu. nbsp;Serpil İncekara ise tatil için Kocaeli'den geldiklerini belirterek, "Çok nemli bir hava var. Sabahın erken saatlerinde denize geliyoruz. Denize girip serinliyoruz. Güneş kremimizi ihmal etmiyoruz. Tatilin tadını çıkarıyoruz" dedi.
Sıcak havada deniz ve havuza girerek serinlediklerini ifade eden Petek Yılmaz ise öğle sıcağına kalmadan eve geri döndüklerini kaydetti.Nem oranının önümüzdeki günlerde aynı şekilde devam edeceği belirtilirken uzmanlar, özellikle yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastalarını güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.




YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...